DET BLE EN LADEDAG I DAG

Jeg skulle nok lagt meg igjen med en gang da jeg våknet alt for tidlig i dag. Etter det siste innlegget jeg la ut sovnet jeg momentant, og sov som en stein til halv to. Da var mannen på vei hjem fra jaktturen.

Han rakk knapt nok å få av seg de våte klærne før kameraten som var her i går, dukket opp igjen. I dag skulle det skiftes dekk på bilen hans. 

Jeg gikk inn å satte meg med heklinga mi mens de holdt på ute. Holder på med fruktposen enda. Den blir så stor at jeg tror det heller blir et nett jeg kan bruke som skulderveske i stedet. Det er greit å ha det også…hehe. 

Det har vært forferdelig mørkt og trist ute i dag. Jeg våknet aldri ordentlig igjen etter luren jeg hadde. Så sånn ble denne dagen.

Jeg har tatt noen telefoner i løpet av dagen da. Til begge sønnene mine og min mor. Jeg har bedt dem på middag i morgen. Da kan det være like greit at jeg stort sett har ligget til lading i dag.

Jeg har også snakket med venninna mi. Hun syns det var på tide med en tur opp til meg igjen. Så på lørdag kommer hun på ny overnattingstur. Det blir hygge uten Baileys denne gangen. Men god mat må vi ha. Jeg får tenke ut hva jeg skal finne på å lage.

  I morgen er det skinkesteik som står på menyen. Gleder meg. Ble sulten bare ved tanken jeg nå. Så jeg skal forte meg å smøre noen skiver før Farmen begynner. Det er fullt program for tv- kvelden her.

Fortsatt god kveld😚

GRYTIDLIG VÅKEN OG MALT FERDIG

Jaaa ….jeg fikk 4 timer sammenhengende søvn i natt. Våkna igjen alt for tidlig. Men, men…Klokka var halv 5, og mannen var nesten klar til å dra ut på jakt.

Jeg fikk ikke lagt meg igjen. Jeg måtte få ferdig maleriet mitt for å se hvordan det ble til slutt. Jeg har sittet en hel evighet med masse småfiks og pirkearbeide på det. Nå har jeg sagt meg så fornøyd jeg kan bli. 

Det ble et lite bilde dette også. 15×21 cm.

Nå har jeg spist frokost og skal ta en formiddagslur før mannen kommer hjem igjen.  Da kan det hende jeg er helt i rute med søvnen til i morgen. Lurer nemlig på om jeg skal be middagsgjester hit da. Hodepinen glimrer med sitt fravær i dag i hvertfall. Det tyder kanskje på bedre dager.

ØNSKER DEG EN FIN DAG😚

BESØK, MALING OG LITE SØVN

Her har det ikke vært mye søvn om nettene siden fredag. Jeg føler meg rett og slett sjuk av det. Vondt i hodet, småkvalm og skikkelig uggen. I natt skal jeg endelig få sove igjen. Det skal bli godt . Har vært på apoteket i dag og henta midler for det. 

Vi har hatt besøk fra formiddagen og langt ut på ettermiddagen i dag. Kameraten til mannen kom først. Han hadde med eplekake, og jeg hadde fløte og fikk piska i gang kremen. Det ble frokosten vår.

Da kake og tallerkener var ryddet bort gikk det ikke så lange stunda før svigerfaren min ringte. Han ville ta seg en tur oppom oss han også. Han hadde vært ute på tur og fotografert fugler.

Siden vi satt ute på terrassen gikk jeg inn og malte ei stund innimellom kaffekoppene og kakene. Så kunne mannfolka skravle i fred.

Jeg serverte ei runde til med kaker da det neste besøket dukket opp. Hadde sjokoladekake på lur i fryseren. Så det ble nok til alle. 

Jeg har rota til halve spisestuebordet med malesakene mine. Gidder ikke å rydde det bort hver dag nå som jeg stadig er bortom og setter meg der. I dag har jeg prøvd meg på et lite bilde med prestekrager. Det var gøy. Det er ikke ferdig enda. Jeg får fortsette i morgen.

Jeg måtte gi meg for i dag da det ble middagstid nå i kveldinga. Jeg skal love deg det smakte himmelsk med noe annet en kaker..hehe. Er god og mett og trøtt nå. Skal slenge meg på sofaen og sette på Sommerhytta på tv’n før jeg tar helt kvelden under dyna.

Fortsatt fin kveld😚

 

DET BLE ET BILDE I KVELD

Det har vært en nesten like sløv dag i dag som i går. Ikke søvn om natta, så blir det sånn. Langt ut på ettermiddagen kom jeg meg opp og i klærne. Det surra masse rundt i hodet mitt. Men kroppen henger ikke med.

Alikevel dro jeg frem malesakene og satte meg til med dem, mens potetene til dagens middag sto til koking. Jeg skulle lage potetstappe i kveld. Og det har jeg gjort.

Jeg klarte også å male dette bilde.

Det ble jeg fornøyd med. Søndagen er reddet.

Fortsatt fin søndagskveld til deg😚

BURSDAG I GÅR, TIME OUT I DAG

Etter formen i dag å dømme skulle man tro det var full fest og hæla i taket her i går.

Det var det langt i fra. Her var det ikke noe annet enn kaker, kaffe og te. Og ingen andre enn min mor og svigermor var her samnen med oss. Men jeg hadde et høyt tempo før de kom. Med kakebaking, rydding og rengjøring.  Heldigvis var formen skikkelig fin i går. Jeg fikk gjort mye mer på én dag enn på det jeg kan huske. Det var kjempegodt!

Og jeg var superfornøyd da jeg kunne ta i mot gjestene. Begge to hadde med seg håndarbeidet sitt. Så det ble litt strikking og hekling på oss ved siden av kakespisingen. Mannen hadde ikke strikketøy da, men han hadde nok med å spise kaker og skravle han.

I dag har det vært fullstendig time out her hele dagen. Merker jeg hadde tempoet oppe i går og besøk etterpå.

  Nå i kveld har vi sett på film og kosa oss med smågodt. Det har blitt nok sukker for denne helga kjenner jeg.

Håper på en våken dag igjen i morgen. Jeg vil gjerne orke å male litt mer. Det har ikke blitt et eneste penselstrøk på to dager. Klør i fingrene, men orker ikke.

Fortsatt fin kveld til deg😚

 

OPPSKRIFT PÅ SMØRKREM MED SJOKOLADESMAK

Sjokoladekaka ble stekt i langpanne i går kveld. Da rakk den å bli skikkelig avkjølt før jeg hadde på smørkremen nå i dag.

Til  å dekke ei langpanne trenger du dette:

400 g melis

8 ss margarin (smeltes)

3 ss kakaopulver

8 ss  lunken kaffe

 

Bland melis og kakaopulver. Avkjøl margarinen litt før du har den og den lunkne kaffen i blandingen. Rør det godt sammen med en visp og smør det over kaken.

I dag brukte jeg 1/2 plate lys kokesjokolade til pynt. 

 

Ha en fin fredag😚

 

 

DAGENS MIDDAG

Jeg hadde 4 baconburgere og ei ostepølse liggende i kjøleskapet. Jeg hadde tenkt til å ha poteter eller ris ved siden av disse. Men da mannen kom hjem nå i ettermiddag var vi så sultne begge to at jeg måtte finne noe som var raskere å få ferdig. Da ble det nudler i stedet.

Etter at burgerne og pølsa var stekt ferdig ble de lagt til side, og den varme steikepanna brukt videre, fylt med en halv løk og en halv pose med grønnkålblanding. Stekte dette ei lita stund, mens nudlene fikk koke.

Helte over noe av vannet fra nudlene, et par ss tomatpuré, litt salt, pepper og hvitløkskrydder…og et par klyper sukker. Brukte krydderet i den ene nudelposen også. Lot det stå og putre og godgjøre seg, mens mannen dekket bordet. Til slutt tok jeg nudlene også over i panna, hakket de opp litt, og blandet alt godt.

Mannen ble superfornøyd med dette.

En klatt med rømme på toppen smakte ikke vondt.

Ha en fortsatt fin dag 😚

MANNEN KOMMER VISST HJEM I DAG

Jeg trodde han skulle komme i morgen formiddag jeg. Men det er visst i dag han kommer. Jammen godt jeg spiste leverkakene til middag i går da. Så blir det burgere med et eller annet tilbehør i dag. Han hadde flaks med den..hehe.

Jeg regner med at det ikke er så lenge før han dukker opp, så kan jeg begynne med klesvasken da. Blir helt sikkert en full maskin med en gang.

Kanskje jeg rekker å male litt til på bildet jeg har begynt på først. 

 

Men i dag må det ryddes og ordnes en del her også. Det kommer besøk i morgen, så jeg bør finne ut hva jeg kan bake i dag. Jeg har nemlig bursdag i morgen.

Mine svigerforeldrene skulle komme. De hadde sagt i fra til mannen. Min mor kommer også. Og kanskje yngstemann.

Vi får se.  Jeg har ikke planlagt så mye. Men det er jo veldig koselig at noen vil feire dagen med meg. Det blir nok en fin dag.

Her er det skikkelig høstvær i dag. Det er grått og vått ute. Men de fine fargene på trærne og bakken synes godt alikevel. Neste bilde må bli med høstfarger.

 

Ønsker deg en fin dag😚

 

 

UPPS…PÅ TIDE MED MIDDAG

Klokka går fort når jeg sitter med penselen! Det er på tide med middag sier magen min. Nå som ikke mannen er hjemme kan jeg kose meg det han ikke liker.

I dag skal jeg ha leverkaker.  Ikke hjemmelaget altså. Men kjøpt i kjøttdisken i butikken. Det er det jammen lenge siden jeg har spist. Da jeg jobbet i butikk selv hadde vi leverkaker der også, og det var ikke sjelden det ble spist dét på brødskiva i matpausen.

Vi hadde det også ofte til middag den gangen ungene vokste opp, så alle tre er glad i det. For det første er det skikkelig sunn mat, og for det andre er det billigere enn mye annet.

Det var noe de var glade for å få servert. Leverkaker med brun saus, poteter og grønnsaker.  Noen ganger med surkål også.

I dag hopper jeg over sausen. Gidder ikke å lage det bare til meg selv. Men poteter, gulrot og surkål blir det. Nam nam…

Fortsatt fin kveld til deg😚

 

HJEMME IGJEN MED MALINGEN MIN

Jeg måtte kjempetidlig opp i dag, for å sitte på med sønnen og svigerdatteren min som skal til Hønefoss. Svigerdatteren min skal ta teoriprøven til førerkortet nå klokka 10. Jeg krysser fingre og tær for at hun skal klare det. Stakkar…hun gruer seg fælt. Og det kom litt brått på henne da sønnen min bestilte timen i går.

Jeg ble likegodt hos dem og min mor i Hokksund enda ei natt da, for å haike med dem hjem. En liten omvei for dem ble det, men det var greit. Nå er jeg i hvertfall på plass hjemme igjen med all pargasen min.  Det skal bli godt med et par dager helt alene. 

I dag har jeg tenkt til å fortsette på dette bildet jeg begynte på i går. Jeg skal prøve å få blader på treet. Og pynte litt på det ellers også.

Foreløpig er jeg ganske fornøyd med det jeg har gjort. Så jeg er spent på hvordan det blir når jeg begynner å dekke det med grønt. Grugleder meg.

Jeg fikk kjøpt mer maling i går. Og jeg fikk med noen bøker som min mor hadde hjemme. Hun har holdt på en god del med maling før, men ikke så mye med akrylmaling. Nå er det bare porselenmaling hun driver med. Hun er kjempeflink. Har laget masse flotte blomster og andre ting på porselen. Serviser, veggklokker og vaser bl.a.

Ha en flott dag da du. Det skal jeg😚