GOD GAMMELDAGS NORSK MIDDAG

I kveld ble det en god gammeldags Norsk middag. Nakkekoteletter med poteter, gulrøtter, surkål og tyttebær. Det smakte godt. 

Etter middagen har jeg stranda i sofaen foran tv’n. Vi har hatt et lite kaffebesøk i ettermiddag, så jeg har holdt meg våken og ordnet litt her og der. Og mannen har begynt prosjektet med å få bytta ut senga oppe. Men nå får det være nok for i dag. Er helt groggy i hodet og trøtt. Forhåpentligvis sovner jeg i kveld før klokka blir både 24 og 01. Jeg skal være på jobb klokka 10.00 i morra. Og det betyr at jeg må opp noen timer før det jeg vanligvis er oppe.

Tirsdag kommer en eller begge sønnene mine på middag. Og Onsdag skal jeg på jobb igjen klokka 10.00. 

Det skal bli spennende å se hvordan formen er etter så mange opptatte dager.

#bipolar #psykiskhelse #middag #koteletter #søvnbehov #dagens 

 

JOBB I GÅR GIKK GREIT

Etter noen dager ganske langt nede og utslitt, gikk faktisk kveldsskiftet i går greit. Klokka gikk fort og jeg var i bra form. Så spørs det da,om det holder på mandag og onsdag også. Jeg tviler. Det er for mange dager tett på hverandre . 

På onsdag skal jobbkonsulenten fra Hapro i Vikersund komme på jobben og snakke med sjefen, og se litt hva jeg gjør i løpet av en arbeidsdag. Jeg var på møte der igjen på fredag. Tok blandt annet en test av interesser og kunnskaper, for å se om det kan være bedre  at jeg er i en annen jobb. Selvfølgelig ble det til håndarbeid og strikking. 

Så på mandag eller tirsdag skulle hun ta kontakt med en garnbutikk og høre om jeg kunne være der 4 timer et par ganger i uka. Det blir vel i tillegg til jobben min regner jeg med .Det kan jo bli spennende å se hvordan det går. Hun lurte på om jeg kanskje kunne få litt mer energi av å prøve noe som jeg interesserer meg for. Og det kan jo hende. 

Men fortsatt er det et problem å klare å våkne, stå opp, og fungere fra tidlig morgen.

Nå som jeg bare bruker en tredjedel av medisinen jeg har brukt det siste året , jobber hodet ganske bra da det er leggetid. Og det er ikke lett å sovne. 

Har foresten sendt mld til legen min i dag for å høre om jeg kan trappe ned enda mer. Eller slutte helt med medisiner. Jeg savner virkelig toppene mine.

#bipolar #psykiskhelse #arbeidsutredning #jobb #arbeidsliv 

BLIR SÅ OPPGITT AV MEG SELV

Licensed from: pixel2013 pixabay.com

Jeg blir så oppgitt og sliten av å ikke orke  noen ting. Det blir bare å komme seg igjennom de 2 arbeidsdagene jeg har i uka og resten blir for det meste tilbragt i pysj og pledd. 

 I dag er jeg ekstra lei. Ble vekket av en telefon klokka halv 12, men for meg kjentes det ut som klokka var 6-7. Jeg snudde meg rundt for å sove videre. Men telefonen ringte enda en gang.  Til slutt måtte jeg opp for å slippe ut Dino stakkar. Han har vært flink å sovet like lenge som meg. Men han våknet jo også av telefonene. 

Jeg har vært oppe ei lita stund nå. Har spist frokost og svart så godt jeg kunne på skjemaene jeg fikk med fra jobbkonsulenten, der jeg jeg skal gå i minst 4 uker.

Middagen i går ble ihvertfall gjennomført.  Med mannen min og mora mi. Men det ble ikke noe særlig strikking på meg etterpå, som planen var. Isteden la jeg meg på sofaen mens min mor strikket. Vi fikk da skravlet litt mens jeg lå der. Og tv’n sto på i bakgrunnen. Men det pleier den å gjøre.  Min mor er nok enda mer tv-slave enn det jeg er.

Jeg skrev en huskelapp mens jeg svarte på skjemaene : Heng opp klær og fiks adresser på takkekortene fra bryllupet . Så får vi se om jeg i det minste får gjort det. 

Planen som ble lagt i går kveld for i dag tror jeg helt sikkert jeg kan glemme. Det var å rydde en skikkelig sjau på soverommet og få opp ei ny seng der. Den står i deler i den ene stua her og skulle vært ordnet med for LENGE siden.

Er jeg heldig så kvikner jeg kanskje til litt utover ettermiddagen. Men det føles ikke sånn nå.

Er så lei 🙁

 

#sliten #lei #depresjon #psykiskhelse #bipolar #psykiskhverdag #utslitt #arbeidsavklaring 

EN ROLIG BURSDAGSFEIRING

Ja da er fårikålen på plass i kjelen og der skal den få stå å godgjøre seg et par timer. 

Det blir en bitteliten bursdagsfeiring med fårikålen og strikketøy.  Har bare bedt min mor. Ettersom jeg jobba i går kveld er jeg selvfølgelig ikke helt opplagt i dag. Så da er det greit å bare ta det helt rolig. Jeg sov til halv 12 og har sittet og våknet opp med kaffekoppen til gryta måtte gjøres klar. 

Nå står den altså der og jeg kan pusle litt med andre ting så lenge. F.eks få på meg klær og rydde litt før hun kommer. 

Ha en fin høstdag alle sammen. Her blåser det fælt i dag . Men det går fint an å sitte ute i solveggen. 

# fårikål #bursdagsfeiring #fredeligfeiring #høst 

HIPP HURRA FOR MEG

Det er høst. Og i dag har jeg blitt enda 1 år eldre. Det skal man vel ikke klage på. Ikke alle blir det.

Jeg sitter ute i sola og prøver å takke for alle gratulasjonene som popper opp på Facebook, mens jeg våkner opp med kaffekoppen min. Dino ligger og slapper av i en annen stol her ute med meg. Han er i bedre form i dag. I går var han ganske så groggy etter narkosen da han måtte sy nok en gang.

Det blir ikke noe feiring her i dag . Jeg skal tilbringe dagen på jobb fra 14.00 – 22.00. Men i morra  kommer moren min en tur og da får vi feire med fårikål. 

#høst #bursdag #fårikål #kveldsjobb

Ser på jakten på kjærligheten

Licensed from: silviarita pixabay.com

Ligger og slapper av på sofaen og ser på jakten på kjærligheten. 

Jeg fant min for 2 år siden . Han ligger på den andre sofadelen bak meg og småsover.

I går. Den 23. Var det 3 mndr siden vi giftet oss. 

Et helt fantastisk lite bryllup hadde vi 🙂

#kjærlighet #lykke #nygift #bryllupsdag 

I GANG MED ARBEIDSUTREDNING

Licensed from: melkhagelslag pixabay.com

I dag har jeg vært på det første møte med min jobbkonsulent i et firma som skal lage en rapport til nav om hvilken muligheter jeg har, eller ikke har i arbeidslivet. Det var ei koselig dame. Og vi kom vistnok ganske langt i løpet av 3 kvarter. 

Det normale var vist å være der på fulltid, men jeg har jo en jobb å gå til. Selv om jeg bare er der 40% nå. Så derfor kunne jeg heller jobbe hjemme med et par skjemaer jeg fikk med meg.

Meningen med utredningen er å finne ut om jeg kanskje kan fungere bedre og mer i en annen jobb. Men som jeg sa så trives jeg godt der jeg er. Der har jeg kollegaer som kjenner meg ut og inn, og som jeg kjenner like godt. Jeg syns det har masse å si i min situasjon som bipolar. 

Mitt mål er å klare å beholde de 40 % jeg har nå fremover.  Og det er sjefen min også enig i. For å si det sånn : sjefen og de rundt meg har i grunnen sagt det lenge. At jeg brenner for mye energi på jobben. Det skal være et fungerende liv ved siden av jobb også. 

Så derfor har jeg kastet inn håndkleet og begynt på denne prosessen . I første omgang er det meningen dette opplegget skal vare i 4 uker, men om nødvendig kan det bli 8 uker i tillegg. 

Denne uka er mitt opplegg møte i dag , jobb i morra, prøve å svare på skjemaene på onsdag og møte igjen på fredag .Pluss avtale et møte mellom sjefen og jobbkonsulenten på jobben min til neste onsdag. Da skal det finnes ut om det er gjort nok tilrettelegging for meg.

 

#arbeidsavklaring #jobbvurdering #nav #bipolar #psykiskhelse #psykiskhverdag #slitenihodet 

 

DEN MINSTE TING, OG JEG VIL BARE SOVE BORT DAGEN.

Licensed from: adege pixabay.com

Denne dagen ble ikke som planlagt.  Jeg begynte så fint da jeg våknet på formiddagen en gang.  Satte på kaffe og den første  vaskemaskinen. Satte meg ut med kaffekoppen… og da ringte den første telefonen. Noe trøbbel i nærmeste familie, som jeg ikke skal gå mer inn på her. Jeg takler ikke uroligheter eller dårlige nyheter i det hele tatt lenger. Jeg går rett ned for telling. 

Så kom telefon nummer 2. Fra mannen min som hadde vært avgårde en tur på morran.  Han hadde med seg Dino mens jeg sov. Han hadde oppdaget at Dino har klart å klore løs et par sting på bilturen. Regner ihvertfall med at det er det som har skjedd i og med at bandasjen på baklabben er fjernet nå. Da klarer han sikkert å klø seg på såret han har ved den ene “armhulen” på motsatt side. Så da må han til dyrlegen igjen på nytt.

Det var meningen jeg skulle reist ned med han i morra tidlig. Men jeg har et par andre ærender. Og jeg klarer jo ikke å våkne så tidlig. 

Da mannen min så hvordan jeg ble liggende pga bare dårlige nyheter i dag tilbød han seg å reise ned med han selv.  Og det var jammen bra. 

Jeg skal nemlig på et møte med de som skal finne ut av arbeidskapasiteten min i morra blandt annet.  Aner ikke hva det dreier seg om. Men jeg fikk en telefon før helga og vi ble enige om å komme i gang så fort som mulig.  Så jeg skal møte der klokka13.00.

Tirsdag skal jeg på jobb igjen. Og akkurat nå føler jeg meg ikke klar for noe som helst. Hodet er bomull og jeg vil helst bare lukke øynene og stenge verden ute.  

Noe jeg også skal gjøre nå. Skal ta meg en sovetablett og håpe jeg rekker å sove de 10-12 timene jeg tydeligvis trenger før dagen starter i morra tidlig. 

#bipolar #depresjon #psykiskhelse #dårlignytt #arbeidsutredning #arbeidsavklaring #Dino 

 

 

JEG HAR EN SØNDAGSPLAN

Licensed from: Heidelbergerin pixabay.com

Formen begynner å bli bedre, så i morgen har jeg en plan for dagen.

Håper jeg kan gjøre ferdig vognteppet. Nå har jeg bare noen få cm igjen, men desto mer tråder å feste.

Vaske alle klærne som ligger på vask. Det blir da litt når det går noen dager uten at vaskemaskinen går.

Farge håret. Det skulle også vært gjort for lenge siden. 

Og trylle frem en middag i løpet av dagen. 

Det syns jeg hørtes ut som en god plan. Så gjenstår det å se om alt er blitt gjort innen Søndagen er over.

#søndagsplan #dagsplan #søndag #håndarbeid
 

KYLLINGGRYTE MED ANANAS OG MANGOCHUTNEY

Er du glad i ananas i maten bør du prøve denne gryta. Den ble til i kveld. 

Her er hva jeg brukte:

400 g kyllingstrimler 

400 g kyllingkjøttdeig 

2 poser boil in bag sjasminris 

1 stor løk

2 store sjampinjonger 

1 søtpaprika 

1 liten boks ananas

3/4 boks lett kokosmelk

4 STORE ss mangoshutney

1 lime

salt

hvitløkspulver

7 1/2 dl vann

2 terninger hønsebuljong 

Kok opp vann og buljongterninger 

Sett risen til koking

Brun kyllingstrimler såvidt i panna. Sett de litt til side mens du bruner kyllingkjøttdeigen, løken og sjampinjongen.  Ha alt over i buljongvannet. Ha i paprikaen i skiver. Ananas,også all væsken i boksen, mangoshutney og kokosmelk. Skvis i limen.Til slutt har du i den ferdig kokte risen og smaker til med salt og hvitløkskrydder.

La det småkoke til gryta blir tykk og god.

Server med hvitløksbaguetter.

Velbekomme.

 

#kyllinggryte #ananas #mangoshutney #søtoggod #middagstips #middag #lørdagsmat #godtno #gmnwenche #middagsforslag #middagsoppskrift #kyllingkjøttdeig #kyllingstrimler