Jeg blir i Hokksund til i morgen.

Jeg reiste nedover på torsdag som jeg skrev at jeg skulle. Min mor hadde bursdag, og Thailandsfarerne hadde kommet hjem dagen før. Bursdagen ble enkelt feiret med de som dukket opp, og pizza ble bestilt etterhvert som noen kom. Det er nesten for varmt å lage mye styr ut av noe som helst her for tida.

Blomstene jeg har plantet her nede tidligere i sommer, ikke alt for lenge siden, vokser og koser seg bare de får vann nok.

 

Eldstesønn ble sittende å prate lenge på torsdag.  Han har tatt masse bilder i Thailand som jeg ikke har sett enda. I går reiste han og en kamerat opp på campingen som de har vært på hver sommer siden de var små. De ville prøve fiskelykken. Og jeg ser på face at de har fått flere ørret. Det er bra for da blir det mer fisk på oss. 3 av de 6 som yngstemann og kameraten kom jeg med sist har vi spist opp.

I går kveld ble det grilling på min mor, yngstemann og meg. Det er ei stund siden jeg har spist grillmat nå. Har ikke giddet å grille i det hele tatt hjemme i år.

Siden jeg har bestemt meg for å vente til i morgen med å reise hjem, blir det grilling på oss i kveld også. Men før det skal vi bake muffins med moreller. Har vi flaks får vi plass til noen av dem i fryseren her. Den er alltid stapp full.

Jeg skal se om jeg får tak i noen bananesker i en eller annen butikk før alt stenger i dag også. Jeg har nemlig tenkt til å begynne så smått og pakke en del småting klart til flyttingen som kommer en eller annen gang.

 

Fortsatt fin sommerdag ønskes deg ♥ 

For varmt å plukke solbær i sola.

Det er varmt nok i dag også. Jeg klarer bare ikke å holde på med noe midt i solsteika. Og jeg har vært alt for tidlig oppe i dag. Det har jeg kjent på i hele dag. Nå får jeg bare prøve å holde meg våken til kvelden uansett. Ellers blir det dårlig med søvn I natt.

Jeg har en plan om å plukke en kilo til med solbær bare sola blir borte fra bærbuskene.

Butikken har jeg vært i for en times tid siden. Har kjøpt sukker og syltepulver, så det blir solbærsyltetøy av bæra i første omgang. Enten blir det kokt i kveld, eller da jeg står opp i morgen.

I morgen har min mor bursdag, og eldstemann og svigerdatter’n har nok nettopp kommet inn døra der nede nå, etter turen til Thailand. Det betyr at jeg skal nedover igjen i morgen.

Tenker jeg tar med et glass eller to med syltetøy i bagen denne gangen.

 

Ha en fortsatt fin dag ♥ 

Siste sommer med høsting fra hagen.

Jeg er hjemme igjen. Kom hjem på søndagskvelden, men har ikke kommet i gang med så veldig mye her enda. Har stort sett bare fått lagt ut litt mer på Finn. Sendte avgårde en treningsgenser i går som hadde ligget der ei god stund.

Før jeg reiste til Hokksund forrige søndag så jeg at det begynte å bli masse modne solbær og rips på buskene i hagen her. Da temperaturen ble levelig tidligere i kveld gikk jeg ut for å begynne høstingen. Jeg så det var blitt masse store fine bær på solbærbusken, så jeg begynte med den.

 

Da ryggen ikke likte seg mer hadde jeg en god kilo i bollen jeg plukket i. 

 

Jeg er nødt til å få plukket mer i morgen. Jeg kan ikke la all denne bæra gå til spille. Om det blir saft, syltetøy, eller bare rett i fryseren med det, det vet jeg ikke enda.

Dette er siste sommeren jeg skal høste fra hagen her. Neste sommer har jeg ingen anelse om hvor jeg bor. Forhåpentligvis nærmere Hokksund et sted. “Mannen” og jeg ble separert for et par uker siden, og planen er at han blir igjen her.

Ja, ja, det kan jo hende jeg reiser opp å robber bærbuskene allikevel da, hvis han blir boende her. Han har helt sikkert null planer om hverken å høste, sylte, eller safte noe av bæra.

Nå er det tid for ungkarsmiddag på meg her før det blir alt for seint på kvelden.

Ha en fin kveld ♥ 

4 KILO MEDISTERFARSE

Her har det gått i farse og atter farse de to siste dagene. Min mor tok opp en pakke med 4 kilo fra fryseren fordi vi skulle ha Farsikål til middag. Det har vi spist nå i to dager, og det var godt det, men i dag skal vi ha noe helt annet. Nemlig hjemmelaget pizza.

Resten av farsen som var tint ferdig den første kvelden blandet jeg med stekt bacon og sjampinjong, før den ble fordelt i to former og stekt 1 time i vannbad på 200 °C 

Den siste kladden som fortsatt var frossen fikk stå i kjøleskapet til i går kveld. Da gikk den også i en brødform og inn i ovnen. Uten noe tilsatt. Altså en helt original kjøttpudding.

Da jeg endelig kunne ta ut siste rest av 4 kilo farse fra stekeovnen hadde jeg bestemt meg for å gå en liten tur ut og lufte meg. Da var klokka blitt nesten 22 og temperaturen ute var blitt levelig.

Det ble 1 km på et kvarters tid, og det var jeg fornøyd med. Her er bilde fra da jeg kom tilbake til startpunktet igjen.

Det er grei temperatur i dag, så jeg skal ut å gå i løpet av denne dagen også.

Ha en fin dag lørdag ♥ 

Farsikål.

Nå har jeg gjort klar denne kjelen med Farsikål, som min mor kaller det. Det er noe hun pleier å lage.

Jeg har aldri laget det. Tror ikke jeg har smakt det heller. Det er i grunnen akkurat som fårikål, men med boller av farsedeig i stedet for fårekjøtt. Det får bare stå å småkoke til farsebollene er gjennomkokt.

Poteter står også på ovnen. Jeg begynner å bli sulten, så jeg håper ikke det tar alt for lang tid før det blir klart.

I mellomtiden skal jeg fortsette å lese i denne boka. Vi har sittet ute i det varme været ei stund begge to og lest allerede, og den begynner å bli spennende. 

Jeg lurer fælt på hva i all verden som foregår i denne historien. Mannen er tydeligvis psykopat i hvertfall.

 Tidligere i dag har vi holdt på med litt vask og rydding på rommet til min mor. Hun har et tonn med klær som hun skal se igjennom. Kanskje noe kan pakkes bort for sommeren, og kanskje noe kan gis bort eller kastes.

Syns vi har vært ganske flinke i dag jeg, til tross for varmen. Sola har ikke kommet skikkelig igjennom skylaget i dag annet enn i korte perioder. Men jammen har det vært varmt nok allikevel. Det er ikke mye man skal bevege seg før svetten siler. Så det var godt å sette seg ned under partytelt-taket med hvert vårt lesestoff. 

Ha en fortsatt fin sommerkveld ♥ 

Flere bøker og god middag.

Det har vært hett nok i dag også. I allefall når man ikke har svømmebasseng i hagen. Men hageslange er det her, og den måtte jeg kjøle ned armer, bein, nakke og ansikt med i sta. Det hjalp ei lita stund. Blir det like varmt I morgen blir det mer enn én dusj med vannslangen i løpet av dagen.

Først nå begynner det og bli levelig temperatur ute. Så nå har jeg orket å vanne potetplantene til eldstemann, pluss noen flere planter ute i hagen. Og jeg har vært inne i hønsehuset og dyttet på et par høner som ligger og ruger, på ingenting. Null egg i dag og i går. Kanskje det er for varmt for dem også??

Jeg har lest ferdig den siste av 3 bøker jeg hadde lånt på biblioteket her i Hokksund i løpet av dagen. Så jeg ble nødt til å sette meg inn i en glovarm bil for å kjøre bort og finne meg flere bøker å lese.

Jeg fant 3 nye. Bare krim. 

Jeg valgte å begynne på den i midten etter middagen. Jeg tror den blir spennende nok etterhvert. Min mor har forskanset seg inne med rullegardina dratt ned etter middagen, og jeg sitter ute med boka. Det går i tv-opptak inne hører jeg.

Middagen i dag har stått og godgjort seg selv inne i ovnen i 3-4 timer. På 100-120°C. Langtidsstekte svinekoteletter, som sto en times tid i ovnen for seg selv før jeg fylte stekeformen med poteter og gulrøtter i passe terninger, og nykål. Litt vann og smør også, og så kunne kunne jeg bare glemme middagen et par-tre timer.

Kotelettene var i hvertfall ikke tørre da jeg tok alt ut av ovnen.

Det smakte med middag, selv i varmen. Nå er det på tide med litt kveldsmat, før det skal nytt sengetøy på dyner og puter.

Ha en fortsatt fin sommerkveld og en god natt ♥ 

 

MILLION BELLS

Helt nytt bilde av plantene som dukket opp av jorda i den ene potta hos mora mi. Det var godt vi ikke røsket opp alt dette for å plante nye. Jeg syns nemlig det lignet mistenkelig på bladene til million bells.

 

Og det var akkurat det det var. Her kommer det både blomster og knopper.  Antagelig har denne potta stått i uthuset i vinter, og har  derfor på mirakuløst vis klart å komme igjen med nye planter i år. Så da vet vi det.

Til høsten skal alle pottene med million bells i settes i uthuset igjen. Så får vi se om det dukker opp nye til våren i noen av dem. 

  Her er det forferdelig varmt i dag også, 28,9  °C på skyggesida, det svettes så fort vi beveger oss. Men det overlever vi. Det er da sommer.

Ha en fin sommerdag ♥ 

Svett, svett.

Her er det varmt i dag. I hvertfall å sitte på terassen og styre med regninger. Det er 28,3 °C på skyggesida, som er på den andre sida av huset. Nå er regningene i boks, og jeg skal sette middag i ovnen.

Yngstemann og kameraten reiste avgårde til Tinn Ausbygd. Det betyr at jeg nå er hønsevakt til de kommer tilbake. Etterpå skal jeg ut å se om det ligger et par egg i hønsehuset.

Ørretene vi fikk av gutta i går spiste vi på loffeskiver til frokost. Jeg håper de kommer hjem med mer fisk.

Skulle vært ved et vann helt for meg selv og fått duppa meg i dag kjenner jeg. Ikke sitte under et kokvarmt partytelt-tak og gnu med regninger. 

 

Ha en fin sommerkveld ♥ 

Ørret og høner.

I går var yngstemann og kameraten hans ute og prøvde en ny kano de hadde fått tak i. Jeg trodde de bare skulle ut for å teste den, og jeg syns de ble litt lenge borte.

Middagen var ferdig og jeg og min mor spiste mens vi venta på yngstemann. Han hadde sagt han ville ha middag. Men vi hadde ikke satt noe klokkeslett.

Han hadde så flaks at da han endelig dukket opp var maten fortsatt ikke blitt helt kald. Han slukte en diger porsjon mens hendene skalv fordi han var så sulten. Frokosten  var hoppet over.

Sånn går det når man blir opptatt av andre ting som er mer gøy enn å spise. De hadde nemlig med seg ei fiskestang, og den måtte prøves fra kanoen.

De kom hjem med 2 ørret, som jeg måtte rense. Det hadde de liksom ikke tid til. Men jeg klagde ikke på det jeg altså.

 Både jeg og min mor syns det er godt med nystekt ørret på skiva. Så her blir det loff og ørret til frokost. Yngstemann er også glad i det, mens kameraten hans er veldig glad for å bli kvitt fisken han absolutt ikke liker..hehe.

Her ligger de klare til steking…nam-nam.

Seinere i dag har disse to gutta tenkt seg på tur til Tinn Ausbygd. Der vi har hatt campingvogn i alle år. Min mor sin vogn står der enda, så de skal låne den. Jeg har gitt meg med campinglivet der oppe nå.

Det er bare det at yngstemann er både hønsevakt og hundepasser, mens eldstemann er i Thailand. Hunden skal være med dem på tur, men så var det hønene da. Hvem tror du må bli her og passe dem ? Jo, det er meg.

Så hvis de kommer seg avgårde i dag (planer kan endres fort her i huset), er det uvisst når jeg kommer meg hjem igjen. 

Her er hønen Agda ute allerede i dag.

Hun løper etter alle som beveger seg ute på plenen. Hvis noe skal plantes er hun der med en gang og sparker og graver. Og da jeg smakte på stikkelsbæra, sto hun og hoppet opp for å få tak i hun også. Hun tar seg gjerne en tur opp på tersssen også hun, når vi spiser der ute.

Så hvis de kommer seg avgårde i dag er det uvisst når jeg kan reise hjem igjen. Det gjenstår å se hva som skjer utover dagen. 

Vel,vel, nyt sommeren ♥ 

Dårlig med søvn og grytidlig oppe.

I dag skulle jeg veldig tidlig opp. Klokka sto på vekking 06.15 så jeg skulle ha god tid. Det var en tidlig time på Ringerike sykehus jeg skulle rekke, så vi skulle legge oss i rimelig tid i går kveld.

Min mor rakk det akkurat, før jeg skulle rope inn hunden fra hagen. Ja, jeg er i Hokksund igjen. Han lå langflat i gresset, og der hadde han antagelig ligget ei stund, mens vi var inne, med terassedøra stående åpen. Han pleier å gå ut og inn som han vil nå på sommeren.

Jeg ropte på han flere ganger før han såvidt reagerte med å løfte hodet litt. Først da yngstemann kom ut ble han med inn. Han oppførte seg veldig rart, så vi har ikke sovet mye i natt. Yngstemann var klar til å ringe dyrlegen så fort de åpnet i dag.

Men da jeg utrolig nok klarte å våkne til vekkerklokka , og gikk ut på terassen med kaffekoppen min klokka 7, kom han plutselig diltene etter meg ut.  Han gikk normalt og kom seg ned de få trappetrinnene til hagen uten problemer. Han måtte tisse. Det gikk helt fint å stå på bare 3 bein også.

Jeg var glad da jeg kunne ringe eldstemann og svigerdatter’n i Thailand og si at alt så ut til å være i orden igjen.

Han har vært seg selv igjen i dag. Jeg tror han sturer skikkelig noen ganger når mamma’n og pappa’n hans er så lenge borte. Stakkar…det er ikke så godt for han å skjønne hvorfor de plutselig ikke er her.

   Vi kom oss avgårde i tide så jeg fint rakk timen jeg hadde klokka 9 for å ta CT. Min mor ville bli med, og på vei hjem igjen stoppet vi og handlet mat. Jeg begynte å bli skikkelig sulten, så vi kjøpte med loff og salami og stoppet på den første rasteplassen vi fant. Der spiste vi en provisorisk frokost i bilen.

Det er helt greit det når blodsukkeret antageligvis hadde dalt nok. Jeg blir ganske desperat når jeg først blir sulten. Da bør jeg spise ganske så kjapt hvis jeg skal være i nærheten av noen.

Vi kom oss resten av veien til Hokksund med mat i magen. Og jammen har vi vært våkne helt til nå. Slettes ikke værst det.

Nå er det bare å vente på e-post eller telefon fra sykehuset om hvordan de vil gjøre brokkoperasjonen på meg. Med kikkhull, eller åpen.   

 

Ha en fortsatt fin sommerkveld ♥