TANNLEGEBESØK

Da har jeg kommet meg hjem igjen for denne gang også da. Jeg hadde tannlegetime i går. Og tannlegen min holder til midt i mellom der min mor bor og der jeg bor. Da ble det til at jeg sov enda ei natt hos henne.

Denne gangen gruet jeg meg til tannlegebesøket. På forrige besøk sa nemlig tannpleieren at det var mulig jeg måtte rotfylle. Og det har jeg aldri gjort før.

Heldigvis slapp jeg det. Etter mye testing med varme og kulde på tanna pluss et nytt bilde fant tannlegen ut at nerva i tanna hadde krøpet nedover og gjemt seg vekk fra kariesen. Det kunne vist skje når kariesen jobbet sakte. Lykkelig var jeg ihvertfall. Jeg syns jeg hadde en skikkelig smart nerve som hadde klart å gjemme seg så godt. Den lurte seg unna både varmen og kulda som tannlegen prøvde å finne den med. Så jeg kjente absolutt ingenting.

Etter all testingen, som han var veldig forsiktig med, for smerter skal det ikke merkes mye til hos tannlegen lenger, fikk jeg et par bedøvelsesprøyter og tannen kunne repareres og fylles uten problem. Hele tiden spurte han om det gikk bra. Og det gjorde det.

Jeg har problemer med å gape og holde munnen oppe pga av kjeveleddene. En tannlege forklarte meg for noen år siden at leddet i kjeven kunne sammenlignes litt med kneet. Det har også en slags menisk i seg. Før i tiden ble visst dette prøvd å repareres ved operasjon. Men etterhvert viste det seg at det ikke holdt så lenge, så de sluttet mer eller mindre med det.

Siden jeg har byttet begge kneleddene mente han at det var samme problemet jeg har i kjeveleddene. Derfor har det å sitte og gape vært et stort problem hos tannlegen tidligere. Men for noen år siden har de funnet opp en bitekloss som blir satt mellom tennene på den siden det ikke skal jobbes på. Da er det ikke noe problem. Den holder gapet oppe uten at jeg bruker en muskel, og jeg kan bare slappe av.

 

I går prøvde han enda en ny sak også. En slags stålring som ble satt forsiktig inn i munnen. Den hjalp også til å avlaste kjeveleddene.

Det går fremover her i verden gitt. Sånn var det ikke hos tannlegen i “gamledager”.

Så dere som skal til tannlegen…..ingenting å grue seg til. Ha en fin dag😙

 

6 kommentarer
  1. Godt at du slapp å rotfylle da, og flaks med nerven da!

   Selv må jeg få narkose når jeg rotfyller. Hadde regulerering i 4 år, og strammingen har ført til at røttene i overmunnen er fryktelig skeive. Et lite rykk i meg så kan tannlegen bomme på roten. Så derfor må jeg ha narkose.

   Høres vondt ut med problemet med gapingen din, og da blir det slitsomt å sitte i tannlegestolen.

   Ønsker deg en kjempefin tirsdag <3 🙂

   Purr, purr, og bloggklem fra Toril og kattene

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg