Her kommer oppskriften på plommekakene jeg bakte i går.
15 plommer, 2 epler eller 20 kirsebær.
50 g smør
2 egg
2 ts vaniljesukker
2,5 dl hvetemel
2 ts bakepulver
1,5 dl sukker
Smelt smøret.
Bland egg, de tørre ingrediensene og smøret sammen.
Smør en en ikke alt for stor rund form og hell i røren.
Del plommene i to og fjern stenene.
Legg plommene i kakerøren.
Stek kaken midt i ovnen ved 175 °C i ca. 35-40 min.
Server kaken lunken, eller kald med pisket krem . Is er sikkert veldig godt til is også.
Før steking.
Etter steking.
Jeg laget dobbel kakerøre så jeg fikk to kaker da det først skulle bakes. Som du ser blir det ikke så veldig høye kaker. Men godt var det. Vi tok en smak etter middagen i går kveld. Mesteparten ble lagt I fryseren. Kjekt å ha når det kommer besøk.
HA EN FORTSATT FIN SOMMERKVELD ♥
Kaka ser bare helt nydelig ut….Klart du må lage plommekake – kjekt å spise og kjekt å ha i frysa! God klem<3
Nam!🤩
De så veldig gode ut.🤗
Her må nok både plommer og epler kjøpes for det har vært en svært dårlig sommer med rekordmye regn i år.😅
Ha en fin kveld!🌸
Nam, nam kakene ser så gode ut og takk for oppskriften. Jeg har smakte plommekake en gang, og det var så godt. Ha en fortsatt fin torsdagkveld, klem 🤗