Her er oppskriften på kaldhevet brød.
350 gr hvetemel
150 gr valgfritt mel, jeg brukte fullkornshvetemel
3/4 ts tørrgjær
1 ts salt
1 ts sukker
4 dl kaldt vann
2 ss rapsolje
Slik gjør du:
Rør ut sukkeret i vannet, og ha i oljen. Bland alt det tørre i en bolle. Hell vannblandingen i til slutt og rør det sammen til en seig deig.
Hell deigen over i smurt eller bakepapir-kledd brødform (str 2 liter)
Legg over et kjøkkenhåndkle og la formen stå på benken eller et sted hvor det er ca 22-24°C i ca 10 timer.
Stekes på nederste rille i ovnen, 200°C i 45-50 minutter.
Perfekt å røre sammen på kvelden og sette i ovnen på morgenen. Ferskt brød til frokost eller nistepakke.
Raskt og enkelt
3 kommentarer
Ser helt nydelig ut dette brødet. Luftig. Har lett etter en skikkelig bra oppskrift lenge. Mine brød blir tunge som en murstein
Prøv dette
Det ble både luftig OG saftig
Det så deilig ut! Så flink