Her er oppskriften på kaldhevet brød.
350 gr hvetemel
150 gr valgfritt mel, jeg brukte fullkornshvetemel
3/4 ts tørrgjær
1 ts salt
1 ts sukker
4 dl kaldt vann
2 ss rapsolje
Slik gjør du:
Rør ut sukkeret i vannet, og ha i oljen. Bland alt det tørre i en bolle. Hell vannblandingen i til slutt og rør det sammen til en seig deig.
Hell deigen over i smurt eller bakepapir-kledd brødform (str 2 liter)
Legg over et kjøkkenhåndkle og la formen stå på benken eller et sted hvor det er ca 22-24°C i ca 10 timer.
Stekes på nederste rille i ovnen, 200°C i 45-50 minutter.
Perfekt å røre sammen på kvelden og sette i ovnen på morgenen. Ferskt brød til frokost eller nistepakke.
Raskt og enkelt😊👍
3 kommentarer
Ser helt nydelig ut dette brødet. Luftig. Har lett etter en skikkelig bra oppskrift lenge. Mine brød blir tunge som en murstein 🙂
Prøv dette😊 Det ble både luftig OG saftig👍
Det så deilig ut! Så flink