Det ble brød i går. Mine første brød med surdeig . Jeg ble fornøyd jeg, så dette skal jeg prøve igjen. Nå har jeg surdeigstarter stående i kjøleskapet. Så får vi se hvordan det går med neste bakst..
Oppskrift på surdeigstarter og brødet jeg laget finner du HER. Ellers er det bare å Google deg frem til du finner en du vil prøve.
Jeg laget lyst brød, mer som loff. Det skulle visstnok være det letteste å øve seg på til å begynne med.
FERDIG BLANDET DEIG.
HER HAR DEN STÅTT I 3 OG EN HALV TIME TIL HEVING PÅ KJØKKENBENKEN.
Den har hevet, men ikke til dobbel størrelse. Tålmodigheten min holdt ikke lenger, så jeg gikk til neste steg.
LAGET 3 RUNDE BOLLER PÅ MELET BORD.
ETTER EN HALV TIMES HEVING.
FORMET TIL AVLANGE BRØD.
ETTER 2 TIMER TIL HEVING OVER VARMT VANN I OPPVASKKUMMEN. (DET VET JEG IKKE OM VAR RIKTIG OG GJØRE, MEN JEG GJORDE DET). DET BEGYNTE Å BLI SEINT PÅ KVELDEN. GLEMTE Å KNIPSE BILDE FØR JEG SATTE DE I OVNEN. MEN DE ER AKKURAT SATT INN. FERDIG MELET OG KLIPPET PÅ TOPPEN.
ETTER 40 MINUTTER I OVNEN..FERDIGE BRØD
HER ER DE TATT UT AV OVNEN, OG DU KAN SE DEN LYSE FARGEN DE EGENTLIG HAR.
DE BLE TUNGE, MEN MED LUFTIGE SKIVER.
Gleder meg til å prøve igjen. Det må både øvelse og tålmodighet til. Men det skal jeg klare. Slettes ikke værst brød dette her. Neste gang skal de i former. Da blir de nok litt høyere. Bon apetit
#surdeigstarter #surdeig #lystsurdeigsbrød #surdeigsbakst
Mmmm….det ser så utrolig godt ut ♥ Jeg skjønner godt du vil prøve igjen
Bon apetite ♥
Takk, takk
Det ser ut som perfekte surdeigsbrød.
Åh… tusen takk
Så deilig da
Da ble det brød 
Jepp…det ble det gitt
Så flink du er, ser jo helt proffe ut disse…Gøy at du fikk det til…..Tålmodighet er viktig har jeg forstått…
Takk

Ja tålmodighet må man ha
for å være første gang ser brødene perfekte ut,men som du sier,øvelse gjør mester og en dag da går det som en lek :=)
Takk
Ja det håper jeg.