CRUMBLEPAI MED JORDBÆR

Da er jeg endelig klar til å dele oppskriften på min første pai. Det ble en Crumblepai ..eller også kalt smuldrepai.  Vi ble veldig fornøyd med den😁

Denne formen er ikke så stor.  Den er 17×24 cm. Passet perfekt til denne porsjonen.

 

Du trenger dette til smuldredeigen:

1 1/4 dl hvetemel

1 1/2 dl havregryn ( lettkokte)

1/2 dl sukker

90 g kaldt smør/margarin

 

Og dette trenger du til fyll:

250 g jordbær, fersk eller frossen

1/2 dl sukker

1 ts vaniljesukker

1 ss potetmel

 

Sett ovnen på 225°C.

Bland alt det tørre til smuldredeigen i en bolle. Del det kalde smøret i terninger, og bland det sammen til en porøs deig med fingrene.

 

Bland bær, sukker, vaniljesukker og potetmel sammen i en annen bolle og hell blandingen over i en ildfast form i passe str. Eller i mindre porsjonsformer.

Smuldre over deigen og stek midt i ovnen i 20-25 minutter.

Jeg vil på det sterkeste anbefale is som tilbehør….Yummi!

Oppskrift på hjemmelaget is finner du her.

 

VELBEKOMME❤❤

2 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg