Da er jeg endelig klar til å dele oppskriften på min første pai. Det ble en Crumblepai ..eller også kalt smuldrepai. Vi ble veldig fornøyd med den😁
Denne formen er ikke så stor. Den er 17×24 cm. Passet perfekt til denne porsjonen.
Du trenger dette til smuldredeigen:
1 1/4 dl hvetemel
1 1/2 dl havregryn ( lettkokte)
1/2 dl sukker
90 g kaldt smør/margarin
Og dette trenger du til fyll:
250 g jordbær, fersk eller frossen
1/2 dl sukker
1 ts vaniljesukker
1 ss potetmel
Sett ovnen på 225°C.
Bland alt det tørre til smuldredeigen i en bolle. Del det kalde smøret i terninger, og bland det sammen til en porøs deig med fingrene.
Bland bær, sukker, vaniljesukker og potetmel sammen i en annen bolle og hell blandingen over i en ildfast form i passe str. Eller i mindre porsjonsformer.
Smuldre over deigen og stek midt i ovnen i 20-25 minutter.
Jeg vil på det sterkeste anbefale is som tilbehør….Yummi!
Oppskrift på hjemmelaget is finner du her.
VELBEKOMME❤❤
Ser helt nydelig ut. Skal lage sånn pai en dag jeg. Kanskje i påsken 🙂 Mmmm…og isen <3
Fin kveld videre…
Ja, der syns jeg du bør gjøre😊