Her kommer oppskriftene på fløte-is og “pikekyss”.
IS: 3-4 porsj
3 eggeplommer
3 ss sukker
2 ts vaniljesukker (eller en vaniljestang)
3 dl kremfløte
Rør sammen eggeplommer, sukker og vaniljesukker i en glass-eller stålbolle. Sett bollen over varmt vann og pisk til blandingen blir varm og sukkeret er oppløst. Fortsett og pisk for hånd eller i kjøkkenmaskin til du får en tykk eggedosis og blandingen er avkjølt igjen.
Pisk krem av kremfløten og bland forsiktig inn eggedosisen. Nå er isparfaiten ferdig, og klar til å fylles over i en passende form. Legg over plastfolie, helt ned på parfaiten, så det ikke kommer luft til.
Sett den i fryseren i minst 4 timer.
Ta den ut og la den stå 20 min i kjøleskapet før den skal serveres.
Well done! …Og så står du der med 3 eggehviter. Og jeg har vondt for å kaste mat, så noe måtte de brukes til også.
Dermed ble det:
PIKEKYSS: ( MARENGS )
3 eggehviter
225 gr sukker
1/4 ts salt
1 ts sitronsaft
Gni inn bollen med salt og sitronsaft. Pisk eggehvitene med 1/3 av sukkeret til det blir lett og luftig. Tilsett resten av sukkeret litt etter litt. Fyll marengsen i en sprøytepose og lag små topper på brett med bakepapir.
Stek på 60-70°C i 2 timer.
Jeg hadde aldri laget dette før, så jeg piska nok for lite. I allefall måtte jeg la de stå en time ekstra. Men da ble de bra😃 Myke inne og med hard skorpe utenpå.
Sett i gang å prøv da vel.
Kos dere med dagen 😚
#fløteis #is #hjemmelagetis #marengs #pikekyss #tusentakkfordet
Se der ja..ikke umulig at jeg tester ut en dag…Klem <3
Det syns jeg du skal❤
Nam, dette fikk jeg lyst på ♥
Sett i gang og lag❤
Isen fikk jeg lyst til å lage…..Ser så utrolig god ut! 🙂 mmmmm…..
Syns du ble prøve den😊
Den var veldig god. Helt noe annet enn kjøpeis❤
Nam, nam :p Dette så kjempegodt ut 🙂 Takk for oppskriften 🙂
Ønsker deg en kjempefin fredag, og ei kjempefin og god helg <3 🙂
Purr, purr, og bloggklem fra Toril og kattene
Bare hyggelig 😊
Ønsker deg en flott Søndag 😚
Dette ser og høres godt ut. Tar vare på oppskriftene 😉