Været er så som så, og jeg var tidligere våken enn det jeg pleier i dag . Det var i grunnen helt greit. For nå er jeg godt i gang med surdeigsbaking. For første gang har jeg laget bolledeig med surdeigstarteren. Deigen kjennes veldig god å jobbe med så langt.
Jeg har laget to forskjellige deiger i dag. En til boller og en til lyst brød..jeg vil kalle det loff, siden det bare er hvetemel i deigen.
Bolledeigen er i den hvite bakebollen. Den deigen skal jeg bruke hele dagen på til heving før og etter utbaking. Aller først skal deigen brettes og strekkes ca hver halvtime, 3-4 ganger. Så skal den få stå på kjøkkenbenken og doble seg før jeg triller ut boller. Etterpå skal den få stå 2-3 timer før de settes i ovnen. Dette her er jeg spent på hvordan blir. Blir de gode kommer det oppskrift 😊
Brøddeigen skal jeg gjøre som jeg har gjort de siste gangene med. Strekk og brett som med bolledeigen og etterpå setter jeg den i kjøleskapet til i kveld. Da kan den formes, inn i kjøleskapet igjen, og der kan den stå og bli klar til steking i morgen tidlig.
Har du lyst til å prøve deg på surdeigsbakst trenger du først og fremst en surdeigstarter. Følg innlegget mitt HER , så finner du frem til oppskriften jeg brukte.
Starteren blir bare bedre og bedre jo eldre den blir. Jeg er blitt hekta på surdeig.
Ha en fin dag 😚
#surdeigsbakst #bakedag #prøvesegfrem #hektapåsurdeig #surdeigsdilla
Høres ut som du gjør en god jobb med surdeigene dine, og resultatene blir sikkert kjempegode! 😉 😀
Tusen takk😃
Du er virkelig proff nå…ser helt topp ut! Flinka…
Takk😃