Utrolig saftig kjøtt.

I går kveld spiste vi svinesteik stekt i leirgryte. Alt som blir tilberedt i leirgryte blir utrolig saftig og godt. Det er lenge siden jeg har brukt min hjemme, og det er sikkert like lenge siden den her hos min mor har vært i bruk.

Det du må huske når du bruker leirgryte er å legge den i vann en halvtime før du skal bruke den. Og når du setter den i ovnen skal ovnen være kald. Så kan du sette den på 225-245°C. Og følge med på kjernetemperaturen på det du har i gryta etterhvert. Denne steika skulle være på 80°C. Det skulle ta ca 120 min. Og det stemte bra, selv om vår var litt frossen i midten da vi satte den inn.

Steika ble skikkelig saftig og god. Den siste halvtimen la jeg i kål og vårløk. Det var det jeg fant her. Så fikk det stå og godgjøre seg i all den gode kraften fra steika. 

 

Her trenger man ikke ekstra væske eller smør. Det blir masse god kraft kun fra steika. Jeg tenkte og lage saus av krafta, men den var så god i seg selv at jeg droppet det denne gangen. Vi spiste den som den var, med deilig og myk kål, kokte poteter og helt nydelig kjøtt. 

Så mitt råd er: Finn frem den bortgjemte leirgryta di, eller skaff deg en ny.

Ha en flott dag😚

6 kommentarer
    1. Har nok en leirgryte bortgjemt i kjelleren jeg også.
      Burde nok være flinkere til å bruke den.
      Maten blir god.

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg