Sopp.

Jeg kan ikke akkurat kalle det en sopptur jeg foretok meg i går. Likevel fant jeg noen få da jeg stoppet langs veien på vei hjem fra fisketuren i går morges.

Jeg visste om Smørsoppen. Den har jeg plukket på dette stedet før. Og jeg har sett dem på sin faste plass da jeg har fartet opp og ned fra skauen de siste dagene. 

 

Litt lenger bort på samme stedet fant jeg disse. Jeg var ganske sikker på at det var Granmatriske, men ikke helt 100%. Jeg tok med 3-4 stykker hjem for å finne ut av det. 

Dette er ikke så fine eksemplarer, men jeg var nysgjerrig nok til å ta de med. Heldigvis får jeg si. For ved å lese i den ene soppboka mi, og legge ut bildene på ei soppgruppe på Facebook fikk jeg svaret på at det stemte. Så nå vet jeg det til en annen gang. Jeg fikk tips om å skjære et snitt i soppen og gni den mot hånden. Hvis jeg fikk oransjefarget melkesaft på hånden var det riktig eksemplar.

 

Denne soppen her sto i en skråning for seg selv. Den var fin og jeg syns å huske at den lignet noe av det jeg hadde sett i soppboka mi.  Den beste boka jeg har har ikke dukket opp etter flyttinga, så jeg søkte hjelp på Facebook med den også. 

Jeg fikk svar…det er en Skjeggriske.

Jeg var veldig fornøyd jeg, med det jeg fant i løpet av få minutter. Det ble nok til tilbehør til middagen i går.( Jeg renset bort en god del av det som var stygt på Granmatriskene )

Jeg samkokte de i panna først, og fylte på med smør, salt, pepper, og sterkere varme til alt ble sprøstekt til slutt. 

Dette var den første soppen jeg har plukket på et par år. Mer skulle ikke til før lysten til å komme meg ut å plukke mer kom kastet over meg igjen. Sopp er gøy!

HA EN FIN HELG ❤️

2 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg