SOMTAM/PAPAYASALAT

Jeg er fortsatt hos min mor, og her bor jo også min sønn og Thailandske svigerdatter. Nå har hun nettopp laget noe som heter somtam på thailandsk.  På norsk heter det papayasalat. Det var RÅSTERKT!!

Jeg smakte bare en liten salatstrimle, og lepper og tunge brenner fortsatt etter et kvarter. Hun derimot sitter og koser seg med litt mer enn én liten strimle.

Denne lille porsjonen kan hun spise av i 2-3 dager til. Lar den stå i kjøleskapet bare, og bruker den som tilbehør til litt av hvert.

Jeg skjønner godt at hun sa egg var baby/barnemat-mat da vi spiste det til frokost her den gangen hun kom hit til landet. Kan ikke akkurat sammenligne et kokt egg med salt eller kaviar på med styrken på maten hun er vant til å spise. Hun spiser den sterke salaten sammen med egg og kokt ris i dag. 

 

Det er så mye utenlandske ingredienser i denne salatblandingen at det var enklere for meg å ta bilde av det hun har brukt. 

Salat, chili fra Thailand, 5 stk hadde hun i !!! Ikke rart det var sterkt. Litt vanlig sukker, sitronsaft, litt fiskesaus, Papaya kjøpt i asiatisk butikk. Hun smaker til alt sammen mens hun blander. Så jeg har ikke de forskjellige mengdene hun har brukt.

Papayaen er stor og grønn. Jeg har aldri sett denne typen papaya.

Den typen vi får kjøpt på Kiwi er vistnok søt. Det er ikke denne her.

Her er også noe som kun er å få i asiatiske butikker… Hun forklarte det som en type krydder. Det er det også litt av i salaten.

Denne gangen hadde hun ikke tomater. Ellers pleier hun og knuse det oppi også.

Hun bruker denne her, en kjempestor morter, til å knuse alt sammen i.

Denne er også kjøpt i en asiatisk butikk. En sånn fikk jeg lyst på. Men jeg skal ikke sitte på huk på kjøkkengulvet og bruke den sånn som hun gjør.  Jeg kommer ikke engang ned på huk. Jeg får nok prøve den på kjøkkenbenken jeg tenker jeg.

Ha en fin lørdagskveld 😙

 

#somtam #papayasalat #som-tam #thaimat

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg