Saftige muffins med moreller.

I går reiste jeg hjem igjen til Sigdal. Regner med å bli her noen dager nå. Dagen før jeg reiste bakte vi muffins etter ei oppskrift som min mor hadde tatt ut av et blad en eller annen gang. Hun hadde laget de selv en gang og syns de var veldig gode. Det var jammen sant. Jeg tror disse blir like gode og saftige etter en tur i fryseren. Det var der de fleste havnet. Kjekt å ha hvis hun får besøk.

Et brett med små muffinsformer. Litt ujevne i kantene, men mengden vi fylte i ble akkurat passe.

 

De fire siste ble mye finere. Da hadde min mor endelig funnet denne formen, som hun mente hun hadde kjøpt en gang. Det var jo bra vi fikk testet den også.

 

Og her er oppskriften som jeg kommer til å bruke flere ganger.

—–

2 egg

3 dl sukker

3 dl lettrømme

2 ts bakepulver

3,5 dl hvetemel 

200 g moreller

——

PYNT

melis

——

Sett ovnen på 180 grader. Pisk egg og sukker lett sammen. Visp inn rømmen. Bland deretter inn bakepulver og hvetemelet og rør til en jevn røre.

Fordel deigen i muffinsformer,  ikke fyll i mer enn 2/3.

Del morellene i to og fjern stenene. Legg halve moreller på toppen og trykk de litt ned i deigen.

Stek muffinsene på rist midt i ovnen i 20 minutter. Stek litt lenger hvis du har store muffinsformer.

Dryss litt melis over før servering, og kos deg med nystekt bakst.

 

Ha en fin mandag ♥ 

 

10 kommentarer

Siste innlegg