Ripsbusker og andre buskevekster.

Det står 2 ripsbusker fulle av bær ute i hagen. I kveld har jeg plukket godt og vel 1 kilo, så det er MASSE igjen. Men det skal renskes også før det blir gjort noe mer med dem. Og det har jeg sittet ute i den deilige temperaturen som er her i kveld og gjort.

Den lille derten som ble over kiloen skal jeg røre med sukker og prøve på brødskiva til kvelds. Resten har jeg bare lagt i fryseren foreløpig.

Jeg syns egentlig rips er litt surt, så jeg må finne på noe lurt å bruke den til. I fjor laget jeg saft av en del. Da jeg blandet den med mye solbær og litt rabarbra ble det god saft. Den ble det tomt for ganske fort.

I år har jeg laget syltetøy av solbæra i første omgang. Jeg fikk 5 glass, og de har jeg bare 2 igjen av her. ” Mannen ” fikk med seg glass nummer 2 i dag. Det første han fikk var snart tomt. Og ett glass tok jeg med meg til Hokksund sist jeg var der. Jeg er bare glad noen spiser og drikker det jeg safter og sylter.

Jeg tenkte jeg skulle se om det er mulig å få noe mer ut av solbærbuska snart, sånn at jeg kan blande litt i år også.

Mer rips må plukkes også.

Det er godt jeg ikke har tenkt meg nedover til Hokksund igjen før på søndag. Da har eldstesønnen bursdag. Men han testet positivt på covid på mandagen som var, så jeg får se hva det blir til. Det er 2.gang han har det. Jeg har sluppet unna hittil.

 

Fortsatt fin kveld til deg ♥ 

2 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg