RABARBRAGRØT

Det er utevær i dag også. Jeg har både rabarbra og gressløk som venter på å bli til noe. Så i dag har jeg først å fremst kokt en liten porsjon rabarbragrøt.

Jeg husker min får spiste det mye i løpet av sommeren. Iskald rabarbragrøt. Om han hadde melk eller fløte på kan jeg ikke huske. 

Jeg tror ikke jeg likte det den gangen. Nå vil jeg gjøre et nytt forsøk. Noe bør den jo brukes til.

 

Her er det du trenger til 4 porsjoner:

400 g ferdig renset rabarbra

5 dl vann

1.5 dl sukker

2,5 ss potetmel

og en liten skvett vann til 

 

Rabarbraen kuttes i små biter. Hell over vann og sukker, og la det koke noen minutter til rabarbraen er mør.

 

Bland potetmel og litt vann i et glass med lokk. Rist god, trekk kjelen av platen og hell potetmeljevningen forsiktig i mens du rører om i kjelen. Gi den et lite oppkok igjen. Og så er den klar til å settes til avkjøling.

 

Ha gjerne på melk eller fløte, ved servering.

Det ble slettes ikke værst dette her.

Så da vet jeg det.

Ha en fin sommerdag😙

 

#rabarbra #rabarbragrøt #sommer #sommermat

 

10 kommentarer

Siste innlegg