Rabarbra- og jordbærsyltetøy

En dag i forrige uke kokte jeg rabarbra-  og jordbærsyltetøy. Det ble friskt og godt.

Jeg fant et par oppskrifter på nettet som jeg gikk ut i fra. 

Jeg brukte 1 kg ferdig renset rabarbra og ca 1/2 kg jorbær. 1 kg sukker og 2 dl vann,  2 ts kanel.

 

Sukker og vann ble rørt sammen i kjelen og kokt til sukkeret var oppløst. Så var det bare å helle over rabarbra og jordbær. 

 

Jeg lot det koke i 2 timer, mesteparten av tiden med lokk. Det var kanskje dumt, for jeg fikk det ikke til å bli så tykt som jeg gjerne ville ha det.

Det problemet ville blitt løst med Jam eller Certo syltepulver…noe jeg ikke hadde i huset akkurat denne dagen.

Før jeg fylte alt på glass moste jeg alt med stavmikser, og smakte til med kanel. Ingen av oss er så glad i klomper i syltetøy.

Det ble veldig friskt og godt. Jeg har aldri smakt rabarbrasyltetøy før.

 

Min mor fikk ett glass med seg hjem da hun var her. Hun fikk en liten smakebit først, og det ble godkjent.

Jeg kommer til å lage noen glass til med samme blanding. Men da blir det med syltepulver.  Da trenger det ikke å koke så innmari lenge, det blir tykkere, og det får en lenger holdbarhet. JAMMY JAMMY!!

Ha en fin kveld😃 

 

#rabarbrasyltetøy #jam #certo #syltetøy #syltepulver

 

9 kommentarer

Siste innlegg