Potetstappe og spekeskinke.

I går var vi så heldige og fikk en stor bit med spekeskinke levert på døra. Bonus-svigersønnen kom med den og sa den burde spises innen få dager.

Det var ikke noe problem. Jeg bestemte meg for å lage potetstappe å ha til den. Jeg kokte 8 store poteter. Kunne ha skrelt de først, men denne gangen gjorde jeg det da de var ferdig kokt. Jeg hadde annet jeg skulle gjøre, så det var greit å bare få de fortest mulig til koking.

Da jeg senere fikk av skallet moset jeg dem med en potetstamper i kjelen.  Har du ikke det kan du mose dem med gaffel. Småbiter i stappa syns jeg bare er godt, så mos så mye du føler for selv.

Så hadde jeg i 100 g margarin,  2 ts salt, 4 dl helmelk, og en god dæsj gressløk fra fryseren. Da er det bare å blande, røre, og varme alt sammen uten alt for sterk varme på plata. Mannen fikk jobben med å skjære skiver av spekeskinka.

God middag. Fikk nesten litt sommerfølelse her jeg. Vi laget dette ofte på campingen da ungene var små.

I dag blir det ferdigkjøpte karbonader funnet blant datovarer. Men først må jeg ut i 10-15 minutter og få litt frisk luft og bevegelse.

 

Ha en fin ettermiddag og kveld😚

 

#potetstappe #spekeskinke #middagstips #dagensmeny #potetmos

10 kommentarer

Siste innlegg