OVNSBAKTE GRØNNSAKER OG INDREFILET AV SVIN

I forrige uke var det både 10,- tilbud og andre tilbud i vår nærmeste butikk. Da gjelder det å passe på å handle inn litt. Selv om man bør være obs på 10,- tilbudene. Det er nemlig ikke alltid det er billigere enn i andre butikker uansett. 

Men jeg handlet der, og endte opp brokkoli, hvitløk og poteter bl.a fra 10,- utvalget. Det var også tilbud på marinert indrefilet av svin, så det ble med en av de også i handlekurven. 

Da ble middagen i går laget ut fra det.

Ovnsbakte grønnsaker med sprø topp og svinefilet stekt i ovnen.

Du trenger:

1 stk svin indrefilet

——-

1 brokkoli

3 gulrøtter

1 hvitløksbåt 

ca 4 cm purre

2 dl lettrømme

2 eggeplommer

salt og pepper

ost til topping

og solsikkekjerner

———

Og slik gjør du det :

Del brokkoli i bukketter og gulrøtter i ca 2 cm skiver. Kok i 3 minutter. La vannet renne godt av og legg de over i ildfast form.

 

Visp sammen rømme, eggeplommer og en kunst hvitløksbåt og ha i litt salt og pepper.  Hell blandingen over grønnsakene og strø over purren.

 

Legg er lag med ost over og strø en neve solsikkekjerner på toppen.

 

Denne formen skal stekes i 10 minutter på 220°C . Etter 10 minutter setter du på grillen så du får en sprø og fin topp.  Følg godt med hele tiden da grillen er på, så ikke retten blir svidd!! 

Jeg pleier å steke svinefileten ca 30 minutter på 200°C . Så den satte jeg i ovnen før jeg begynte å lage grønnsaksformen. Så tok jeg sjansen og lot den stå sammen med grønnsakene på 220 °C de siste 10 minuttene. Det gikk fint.

 

Lot den stå å hvile noen minutter før jeg skar den i skiver. Om du vil ha poteter ved siden velger du selv. Vi ville ha et par stykker hver😁

 

VELBEKOMME…HÅPER DET SMAKER😚

 

#grønnsaksform #svinefilet #dagensmiddagstips #ovnsbaktegrønnsaker #blogg #middagstips #dagens

 

7 kommentarer
    1. Hmmmm, var jeg ikke sulten før jeg leste innlegget ditt, så er jeg det nå 😋 Jeg elsker brokkoli, og jeg pleier noen ganger å legge noen dusker i en ildfast form og strø over ost å så inn i ovnen. Veldig godt som tilbehør både til fisk og kjøtt 😉

    2. Ser fantastisk deilig ut. Ja, må følge med på tilbud og handle ekstra da…For mat er dyrt nå! Bruker mange av merkene til Coop jeg. Billig og greie.

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg