Som sagt, jeg sover og sover.
I går skulle jeg både bake brød og steike ribbe. 2 ting som for det meste passer seg selv.
Langt på dag klarte jeg endelig å blande sammen brøddeiegen.
Mens deigen skulle stå til for- og etterheving måtte jeg sette på vekkeklokka, i tilfelle jeg skulle sovne fra den. Hadde det ikke vært for at ribba skulle steikes også i løpet av kvelden hadde ikke klokka vært så viktig på heving av deigen. Det gjør absolutt ingenting om den står lenger. Men steketiden er det ikke lurt å sovne fra. Og jeg ville ha ribba klar til steiking da jeg tok brødene ut av ovnen.
Det klarte jeg. Stekte den 1 time med svoren ned i vann, før jeg tok den ut og snudde den. Så 1 time til med svoren opp. For hver gang jeg var på kjøkkenet satte jeg vekkeklokka på på nytt. Livredd for å sovne fra noe. Poteter, grønnsaker og surkål skulle også settes på før ribba var helt ferdig.
Mens jeg ordnet med det, satte jeg på grillen i stekeovnen og ble sittende og passe på at svoren ble bra . Mannen var kommet hjem innen den tid. Og sammen dekket vi bordet og kunne kose oss med julemiddag i februar. Den var egentlig til en familiemiddag i jula. Men det er umulig å klare å samle alle til én dag og én julemiddag samtidig.
Men en ting er sikkert. Maten smakte helt perfekt til en middag for 2 midt i en slitsom periode.
Og ikke bare det… Det er jo sååå godt til pålegg også.
Desverre var vi så sultne begge 2, at jeg orka ikke å hente kameraet for å ta bilder av den supre middagen på tallerkenen. Men her er litt av restene jeg har igjen i dag😊
Det ble sofatid i hele går. Men jeg rakk ikke å sovne mellom hver tur på kjøkkenet. Det ble for urolig, og liten tid til det. Prøvde meg på et par runder på strikketøyet mitt. Men orka ikke å sitte oppreist. Så dermed ble ei bok jeg holder på å lese funnet frem igjen i stedet.
Og jammen klarte jeg å konsentrere meg om den. Det var godt å grave hode inn i noe som ikke har med meg å gjøre. Det ser ut til å bli en lignende dag i dag. Helt greit. Enkel middag og ei spennende bok.
Ha en fin dag😚
Ser helt fantastisk god ut den ribba di. Og helt klart deilig pålegg. Lurt med klokke og matlaging. For tider må jo passes på…:)
Lurt å ha på klokke da, for sikkerhets skyld…DU er nå flink da. Jeg lager overhode ikke mat… Spiser “ute” nå om dagen 🙂 Ha en fin kveld 🙂