Som sagt, jeg sover og sover.
I går skulle jeg både bake brød og steike ribbe. 2 ting som for det meste passer seg selv.
Langt på dag klarte jeg endelig å blande sammen brøddeiegen.
Mens deigen skulle stå til for- og etterheving måtte jeg sette på vekkeklokka, i tilfelle jeg skulle sovne fra den. Hadde det ikke vært for at ribba skulle steikes også i løpet av kvelden hadde ikke klokka vært så viktig på heving av deigen. Det gjør absolutt ingenting om den står lenger. Men steketiden er det ikke lurt å sovne fra. Og jeg ville ha ribba klar til steiking da jeg tok brødene ut av ovnen.
Det klarte jeg. Stekte den 1 time med svoren ned i vann, før jeg tok den ut og snudde den. Så 1 time til med svoren opp. For hver gang jeg var på kjøkkenet satte jeg vekkeklokka på på nytt. Livredd for å sovne fra noe. Poteter, grønnsaker og surkål skulle også settes på før ribba var helt ferdig.
Mens jeg ordnet med det, satte jeg på grillen i stekeovnen og ble sittende og passe på at svoren ble bra . Mannen var kommet hjem innen den tid. Og sammen dekket vi bordet og kunne kose oss med julemiddag i februar. Den var egentlig til en familiemiddag i jula. Men det er umulig å klare å samle alle til én dag og én julemiddag samtidig.
Men en ting er sikkert. Maten smakte helt perfekt til en middag for 2 midt i en slitsom periode.
Og ikke bare det… Det er jo sååå godt til pålegg også.
Desverre var vi så sultne begge 2, at jeg orka ikke å hente kameraet for å ta bilder av den supre middagen på tallerkenen. Men her er litt av restene jeg har igjen i dag
Det ble sofatid i hele går. Men jeg rakk ikke å sovne mellom hver tur på kjøkkenet. Det ble for urolig, og liten tid til det. Prøvde meg på et par runder på strikketøyet mitt. Men orka ikke å sitte oppreist. Så dermed ble ei bok jeg holder på å lese funnet frem igjen i stedet.
Og jammen klarte jeg å konsentrere meg om den. Det var godt å grave hode inn i noe som ikke har med meg å gjøre. Det ser ut til å bli en lignende dag i dag. Helt greit. Enkel middag og ei spennende bok.
Ha en fin dag
Ser helt fantastisk god ut den ribba di. Og helt klart deilig pålegg. Lurt med klokke og matlaging. For tider må jo passes på…:)
Lurt å ha på klokke da, for sikkerhets skyld…DU er nå flink da. Jeg lager overhode ikke mat… Spiser “ute” nå om dagen
Ha en fin kveld 