Lørdagsmiddag – fiskepudding fra Hansens røkeri. Søndagsmiddag – laks. I går, mandag, kokkelerte eldstesønnen og jeg sammen i Hokksund. Det ble ovnsbakt ørret som en kamerat av guttene hadde fisket. 1,5 kg, det er bra størrelse.
Vi druknet den nesten i dill, stekte sitronskiver og hvitløk, og selvfølgelig smør og salt. Pakket den inn i folie, og så blandet vi agurksalat.
Det har ingen av oss laget før, men på Google finner man alt man trenger å vite. Så mens sønnen reiste for å hente kona på jobb kunne jeg koke poteter og sette fisken i ovnen. En halvtimes tid på 200°C , og enda en fiskemiddag var klar innen de kom hjem.
Da vi satt der å spiste ble det snakk om agurksalaten. Min mor sa det ofte ble brukt til stekt makrell. Og gjett hva min thailandske svigerdatter ville ha til middag i dag da hun fikk høre det? Nettopp…makrell! Hun har det i fryseren.
Det er helt greit for meg som elsker fisk av alle slag. Men nå tror jeg ikke det er lenge før jeg kommer til å utvikle både finner, gjeller, og kanskje tilogmed en havfruehale. Det kan jo bli tøfft.. hehe.
Ha en fin dag 😚
#fisktilmiddag #fisk #middagtipps #fiskeelsker #ovnsbaktørret
Fisk er godt da! Og den ørreten så lekker ut
Ja, fisk er godt. Ørreten ble god den😃
Nam, nam 😍 Dette så kjempegodt ut. Pass deg slik at du ikke får fiskegjelder 🤣😂 Kanskje du blir havfrue 😂
Ønsker deg en kjempefin tirsdag ❤😊
Purr, purr, og klem fra Toril og kattene
Jeg begynte å bli litt redd for å få finner og gjeller nå ja, så nå har jeg gått over til av de middager😁
Ha ei fin helg😚
Tror de thailandske lager mye bedre makrellmiddager enn oss her i Norge 😀
Det gjør de helt sikkert😃
Men denne gangen var det jeg som var kokken, og da ble det sprøstekt makrell, poteter, og agurksalat😁