Lørdagsmiddag – fiskepudding fra Hansens røkeri. Søndagsmiddag – laks. I går, mandag, kokkelerte eldstesønnen og jeg sammen i Hokksund. Det ble ovnsbakt ørret som en kamerat av guttene hadde fisket. 1,5 kg, det er bra størrelse.
Vi druknet den nesten i dill, stekte sitronskiver og hvitløk, og selvfølgelig smør og salt. Pakket den inn i folie, og så blandet vi agurksalat.
Det har ingen av oss laget før, men på Google finner man alt man trenger å vite. Så mens sønnen reiste for å hente kona på jobb kunne jeg koke poteter og sette fisken i ovnen. En halvtimes tid på 200°C , og enda en fiskemiddag var klar innen de kom hjem.
Da vi satt der å spiste ble det snakk om agurksalaten. Min mor sa det ofte ble brukt til stekt makrell. Og gjett hva min thailandske svigerdatter ville ha til middag i dag da hun fikk høre det? Nettopp…makrell! Hun har det i fryseren.
Det er helt greit for meg som elsker fisk av alle slag. Men nå tror jeg ikke det er lenge før jeg kommer til å utvikle både finner, gjeller, og kanskje tilogmed en havfruehale. Det kan jo bli tøfft.. hehe.
Ha en fin dag
#fisktilmiddag #fisk #middagtipps #fiskeelsker #ovnsbaktørret
Fisk er godt da! Og den ørreten så lekker ut
Ja, fisk er godt. Ørreten ble god den
Nam, nam
Dette så kjempegodt ut. Pass deg slik at du ikke får fiskegjelder 
Kanskje du blir havfrue 
Ønsker deg en kjempefin tirsdag

Purr, purr, og klem fra Toril og kattene
Jeg begynte å bli litt redd for å få finner og gjeller nå ja, så nå har jeg gått over til av de middager

Ha ei fin helg
Tror de thailandske lager mye bedre makrellmiddager enn oss her i Norge
Det gjør de helt sikkert

Men denne gangen var det jeg som var kokken, og da ble det sprøstekt makrell, poteter, og agurksalat