Over 3 kg medisterdeig er blandet og stekt i løpet av ettermiddagen og kvelden. Da skal det være nok medisterkaker her i Hokksund til både julaften og 1.juledag.
Innimellom stekingen ble det stekt ribbe til førjulsmiddag i dag. Den var ferdig krydret, nesten for mye. Men ribbe er godt uansett.
I dag fikk ingen røre medisterkakene. De skal rett i fryseren. Jeg orker ikke å begynne på en ny runde med steking. Kan hende skal jeg bare steke noen få hjemme hos meg selv en annen dag. Det kan jo hende jeg vil lage i stand en julemiddag der også i jula. Vi får se. Jeg har ikke bestemt noe enda.
Vi tok ikke julepølse heller i dag. Det ble ribbe, poteter, surkål, og en saus som sønnen surret sammen. Snaddermat.
Her er ikke bordet pyntet, tallerkener i flere variasjoner, og kjeler satt på bordet. Vi tar det ikke så nøye her når det bare er oss 5 som pleier å være her.
Hovedfokuset mitt i dag var å fikse alle medisterkakene. Middagen ble en bonus.
Etter middagen måtte det ei god hvilepause til før resten av stekinga kunne fortsette. Jeg kjenner jeg ikke er vant til å holde på med så mye av gangen enda. Men NÅ er jobben gjort.
Det begynner å bli seint på kvelden. Enten reiser jeg hjem etterhvert, eller så gjør jeg det ikke. Jeg bestemmer helt selv hva jeg vil og ikke vil.
HA EN GOD KVELD OG NATT ♥
De ser veldig gode ut. Husker da jeg stekte mange medisterkaker til jul før, det var så godt å ta en smakebit 😉 Koselig med alle samlet, og det trengs ikke pyntes. Maten smaker godt uansett 🙂
Det er godt å slippe all denne pyntinga, selv om det er veldig koselig noen ganger 😊
Maten smaker godt uansett ja 😀
Så ut som en koselig familiemiddag dette, med mor og sønner og svigerdatter.
Maten så helt perfekt ut..
Du har vært flink – godt å få stekt opp alle disse kakene. Klem.
Jada, det er koselig med familiemiddager 🥰
Veldig godt å være ferdig med all stekingen 😊
Klem 😊