Jeg har vært på skauen ei hel natt.

Nå har jeg gjort det! Fra lørdag til søndag var jeg på skauen med fiskestanga ei hel natt. Helt alene i den besvarte natta. Og jeg var ikke redd! Det var så mørkt at ingen ville sett meg der jeg satt og småsov mens dupp og mark lå i vannet.

Jeg var ute med lommelykt og sjekket den en gang i blant. Klarte til og med og bytte mark, og både krok og mark en gang, ved å henge lykta på en av spakene ved rattet. Jeg lærer etterhvert å finne løsninger.

Fisken var bare villig til å bite mellom kl. 22 og midnatt. Men jeg mistet dem alke rett før land. 3-4 ganger hang den på nesten inn.

Her begynner det å mørkne på plassen min. Klokka er 22.15.

Det ble vanskelig å sitte ute å lese etter dette, så jeg flyttet meg inn i bilen. Der satt jeg å slappet helt av i fullstendig stillhet. Var på nippet til og sovne hele tiden. Det var deilig. Men jeg kunne jo ikke sovne helt. Det var for tidlig til det. Og det var fra da det var fisk på kroken de gangene jeg var ute og sjekket også. Synd jeg ikke fikk opp et par av de i det minste.

Etter midnatt var det helt dødt. Da slappet jeg av ca 1 time av gangen før jeg gikk ut igjen. Etter å ha byttet marken halv 2, må jeg ha sovnet ordentlig ei stund. For klokka var halv 4 neste gang jeg fant ut at jeg skulle ta en sjekk. Null fisk på da heller. Men nå ville jeg prøve å holde meg våken utover for å sjekke “morrabettet”.

Det var like dødt helt frem til klokka passerte 6. Og klokka 6 var jeg der oppe en morgen tidligere i uka uten napp. Så da bestemte jeg meg for å gi meg. Jeg hadde med meg mat, men den ble med hjem igjen. Jeg hadde klart å overnatte på skauen, det var det viktigste for meg. 

3 nye grenser har jeg sprengt for meg selv denne sommeren. Jeg har lært meg å sette mark på kroken. Jeg har klart å ta i sprellende fisk og drepe den, og jeg har overnattet ute alene. Er jeg litt stolt eller??? ….JA det er jeg!!

 

HA EN FIN NY UKE ❤️

8 kommentarer

Siste innlegg