I høst blir det mange med kalde hus.

I stua mi er det ikke mange gradene nå. Vi fyrer i stue nr to, men det blir aldri skikkelig varmt i den vi har salongen, tv’n og spisestua i. (Her er det 15.9 grader nå.)

Da må vi bruke strøm i tillegg. Det blir ikke aktuelt foreløpig. Med disse strømprisene som er nå får man heller fryse.  I natt har det vært 6-7 minus grader ute. Det er rim på bakken og is på bilvinduene.

Akkurat nå kom sola rundt hjørnet og vil varme litt inn vinduene ei stund. Det hjelper. Og noe av varmen fra den andre stua vil krype hitover etterhvert ved hjelp av ei gulvvifte.

Jeg tror det er mange som kommer til å fryse i vinter. Noen vil helt sikkert fryse ihjel i sin egen stue eller seng også. Det har man kunnet lese om før, og nå vil det bli enda verre. Strømprisene MÅ ned, så minstepensjonister og uføre også har råd til å ha varme i stua i vinter. 

Huset vi bor i har vært dyrt å holde “varmt” de vintrene vi har bodd her. Hvordan stømregningene vil bli fremover denne høsten og vinteren tør jeg ikke tenke på.

Et gammelt hus er dyrt på vinterstid. For at ikke vannrør skal fryse må det stå en ovn på i kjelleren også. Den står og durer og går i månedsvis. Det er som å fyre for kråka. Men fryser vannet blir det bare trøbbel.

Ha en fin dag😊 

 

 

#høyestrømpriser #dyrstrøm #kaldehus

13 kommentarer
  1. Ja. Man må få bedre strømprisene. Vi er et kraftpriduserende land. Vi burde sørge for rimeligxstrøm til egne forbrukere før vi tenker på fortjenesten ved å selge strøm ut av landet

  2. Det er helt forferdelig. Mange eldre vil fryse i hjel. Selv om de har penger på bok så setter de ned alt av varme!
   Vi får spare på det vi kan. Ta opp alle persienner og gardiner slik at sola varmer inn. Dusj kort! Og varmt vann er dyrt, så spar på det. Har du oppvaskmaskin så lønner det seg å bruke den i stedet for å vaske opp for hånd. Og har du varmt vann i en oppvaskkum – la dette stå i kummen. Det varmer opp litt det også. Kle på dere ull og sokker – vi trenger ikke 23 grader inne. Jeg prøver å tenke sparing når det gjelder strøm! Huset mitt er ikke så kaldt, men eldre hus er trekkfulle! Dere får sitte tett under pleddet <3

   1. Forferdelig ja. Vi får bare kle på oss litt ekstra og tulle oss inn i pledd eller dyne😊
    Oppvasken blir tatt i maskin. Har jeg brukt stekeovnen står ovnsdøra åpen og slipper varmen ut i rommet etterpå. Vi har heldigvis ved ei stund enda😊
    Men når det blir kaldere utover må vi bruke strøm ved siden av.
    Fin dag til deg😊

   1. Jeg liker ikke å fryse heg heller. Men sånn som strømprisene har vært i det siste prøver vi å klare oss med bare vedfyring foreløpig 😊

  3. Foreløpig har jeg ikke fått en skyhøy strømregning enda, men jeg kommer nok ikke til å spare. Med en kropp som ikke kommer til å samarbeide hvis det blir for kalt inne, er jeg nødt å skru på varmeovnene. Jeg må heller spare på andre ting tenker jeg.

   1. Det har ikke vært alt for høye regninger hos oss enda heller. Men høyere enn de pleier på denne tida. De som kommer fremover nå kan bli ille.
    Mannen her i huset bør heller ikke ha det for kaldt. Han har revmatisme. Foreløpig klarer vi oss såvidt med vedfyring og ikke strøm.

  4. Politikerne skor seg selv og driter i folk flest, utrolig at folk i lille rike Norge skal børe nødt til å både sulte og fryse. Blir interresant når folk ikke får tørket rompen sin etter en tur på toan, ser jo ut som om det går i den retning..

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg