GODT I GANG, SURDEIGSBRØD ER STEKT

Tidlig våken i dag jeg. Vekket av Dino selvfølgelig. Ved 8-tida. Og i dag er jeg blitt venner med surdeigsbaksten igjen. De to små brødene er allerede ferdig stekt. De hevet ikke så voldsomt, men det lukter veldig godt i huset nå. Det var heller ikke noe plunder med å få deigen ut av “hevekurvene” med kjøkkenhåndklær. ( les forrige innlegg)

 

Her har de ligget i kurvene sine i kjøleskapet over natta.

Antagelig burde jeg laget ett stort brød av deigen. Det er det jeg pleier å gjøre, men denne blandingen ble en smule større enn jeg vanligvis lager. Derfor gikk jeg heller for to små.

Her må du ikke se på formene altså. Den som engang var helt hvit ble brent første gangen jeg prøvde den som brødform. Formene skal nemlig varmes i ovnen på høy temperatur, 250°C, og antageligvis var det noe fett inne i ovnen. Børr fast sitter fargen i hvertfall. Og ganske røykfullt ble det her.

Når ovnen og formene er varme skal brødene rett fra kjøleskapet og over i formene. Legg bakepapir i bunnen.  Snitt skal skjæres, og så fort som mulig inn i ovnen.

Der bør det stå ei langpanne i bunnen, som også er varmet opp. Den heller du en kopp med kokende eller varmt vann i . For å få damp i ovnen de første minuttene. ( Jeg glemte å sette den inn og varme den sammen med formene i dag. Så det kan nok også være litt av grunnen til dårlig heving i ovnen. Det ble ikke varm nok damp)

Stek på 235°C i 20 minutter, deretter fjern langpannen og skru ned varmen til 220°C. Stek videre i 20 minutter til. Og så kan du begynne å sjekke om temperaturen midt i brødet har nådd 95- 98°C . Da er det ferdig stekt.

 

Siden dette var små brød, og ikke de mest vellykkede pga deigen, og muligens dampen,var disse ferdige på 45 minutter.

Jeg føler jeg er godt i gang med dagen og det er bra.  Jeg har et rydde- og vaskeprosjekt som må gjøres i stua i dag. Svigerforeldre på besøk i morgen😁 

Ha en fin dag da😚

 

#surdeigsbakst #stekingavsurdeigsbrød #hjemmebakst #surdeigsdilla

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg