GÅRSDAGENS KYLLINGFILET

Jeg hadde tatt opp kyllingfilet fra fryseren i går som jeg skulle ha til middag. Hadde en liten plan om å bruke en posesaus til kylling jeg har her. Men jeg var tom for melk og gadd ikke å reise bort i butikken. Så da ble det improvisering igjen. Det er som regel dét det går i her. Jeg bruker sjelden oppskrifter, selv om det er gøy en gang i blant.

Dette brukte jeg av det jeg fant i kjøleskapet:

1/2 løk

2 gulrøtter

1/4 pastinakk

litt brokkoli

2 hvitløkfedd

1 ss tomatpuré

noen cherrytomater

bittelitt tørket chiliflak ( hjemmelaget faktisk av en type veldig sterk chili)

Alt dette kuttet jeg i småbiter og stekte i stekepanna. Utenom cherrytomatene forresten.  De bakte jeg i ovnen sammen med kyllingfiletene.

Kyllingfiletene fikk godt med kyllingkrydder, litt olje og smør i formen, og der fikk de stå i  200°C i ca 25 minutter.

Da det var ferdigstekt og skulle stå litt til hviling, tok jeg all kraften og de bakte tomatene over i grønnsakspanna.

Den hadde på forhånd fått en blanding med et par dl kokt vann fra risen jeg skulle ha til, tomatpuréen og 1/2 buljongterning som den hadde putret ei stund i. Lot dét også putre med  mens kyllingen hvilte, og smakte til salt og pepper.

 

 

Naboen som spiste sammen med meg syns det var en god middag. Nå snakker vi sa han. Men han hadde vel ikke turt å si annet heller..hehe.

 

HA EN FIN DAG❤️

 

5 kommentarer

Siste innlegg