Garnfarging med rabarbrablader

I går svettet jeg over gryta med garnfarging.

Først ble garnet”beiset” i alun. Så fargene bl.a blir sterkere.

Man kan bruke flere ting til beising av garn. Og alle gir forskjellige farger og nyanser til det du bruker i gryta av planter eller sopp i fargebadet etterpå 

Etter det jeg har lest meg til ville fargen på garnet blitt grønnaktig i fargesuppe(bad) av rabarbrablader uten forbeising med alun.

Alun gir ingen farge i seg selv. Den er kun til å forsterke og lage andre nyanser med. Alunen kjøpte jeg på apoteket for lenge siden. Den har stått klar i skapet og bare ventet på at denne frua skulle sette i gang med noe spennende.

Nå er det altså gjort for første gang. Og jeg ble superfornøyd med resultatet. Selv om det tok sin tid var det verdt det.

Se så fint og gult garnet ble.

 

I dag skal jeg til med beising av mer garn, før det skal i fargebadet av tørket kanelslørsopp som jeg laget her forrige dagen. Den fargen er jeg skikkelig spent på. Derfor gjemte jeg den til slutt.

Må holde på spenningen lengst mulig veit du. 

Også vil jeg takke Kjerringtanker. I dag hadde hun skrevet om meg i bloggen sin…husmora fra Sigdal..hehe. Tusen takk.  For deg som ikke har lest hennes blogg, vil jeg anbefale den på det sterkeste. Du vil få deg mang en god latter.

Ha en fin dag da😙

 

4 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg