FLØTEGRATINERTE POTETER OG ANNET GODT

Her kommer oppskrift på gårsdagens middagsmeny. Jeg har brukt lav FODMAP ingredienser.  En ovnsrett vi ble førnøyd med begge to. 

 

Jeg laget ei stor form så det ble litt igjen til lunsj i dag.

Du trenger dette til fløtegratinerte poteter :

5 STORE poteter

3 dl  laktosefri kremfløte

1 dl laktosefri melk

litt salt


 

Til kjøttdeigblandingen trenger du:

200 gr bacon

400 gr svinekjøttdeig

10-12 cm av den grønne delen på en stor purre

1 liten paprika

1 boks hakkede tomater

2 ss tomatpuré

salt

pepper

et par klyper sukker

1/2 ts tørket ingefær

1 neve fersk basilikum 


 

På toppen: revet ost


 

Slik gjør du:

Begynn med potetene.

Skrell og skjær de i tynne skiver.

Legg i kjele og hell over fløte, melk og litt salt. Kok opp og la det småkoke ca 15-20 minutter.

 

Mens det koker lager du kjøttdeigblandingen. 

Begynn med å steke bacon i små biter. Ta det ut av pannen og legg til side. Ikke hell fettet fra baconet ut av pannen. Det steker du kjøttdeigen i.

Brun den litt før du fyller på med resten av ingrediensene. 

Legg baconet tilbake i blandingen og la alt surre i pannen noen minutter.

Finn en passe stor ildfast form og fyll den lagvis med gratinerte poteter og kjøttdeigblanding.

 

Strø over godt med revet ost, og sett formen i ovnen på 200°c i ca 15-20 minutter.

 

Da et potetene ferdig gratinerte og osten har smeltet.

 

Vel bekomme😊

 

#lavfodmaprett #lowfodmap #gratinertepoteter #ovnsrett

 

6 kommentarer

Siste innlegg