Her kommer oppskrift på gårsdagens middagsmeny. Jeg har brukt lav FODMAP ingredienser. En ovnsrett vi ble førnøyd med begge to.
Jeg laget ei stor form så det ble litt igjen til lunsj i dag.
Du trenger dette til fløtegratinerte poteter :
5 STORE poteter
3 dl laktosefri kremfløte
1 dl laktosefri melk
litt salt
Til kjøttdeigblandingen trenger du:
200 gr bacon
400 gr svinekjøttdeig
10-12 cm av den grønne delen på en stor purre
1 liten paprika
1 boks hakkede tomater
2 ss tomatpuré
salt
pepper
et par klyper sukker
1/2 ts tørket ingefær
1 neve fersk basilikum
På toppen: revet ost
Slik gjør du:
Begynn med potetene.
Skrell og skjær de i tynne skiver.
Legg i kjele og hell over fløte, melk og litt salt. Kok opp og la det småkoke ca 15-20 minutter.
Mens det koker lager du kjøttdeigblandingen.
Begynn med å steke bacon i små biter. Ta det ut av pannen og legg til side. Ikke hell fettet fra baconet ut av pannen. Det steker du kjøttdeigen i.
Brun den litt før du fyller på med resten av ingrediensene.
Finn en passe stor ildfast form og fyll den lagvis med gratinerte poteter og kjøttdeigblanding.
Strø over godt med revet ost, og sett formen i ovnen på 200°c i ca 15-20 minutter.
Da et potetene ferdig gratinerte og osten har smeltet.
Vel bekomme😊
#lavfodmaprett #lowfodmap #gratinertepoteter #ovnsrett
Ser så deilig ut:) Jeg kommer og smaker:)
Takk… Ja gjør det😃
Smakte godt – det er jeg helt sikker på! Spennende med dette da..må tenke litt annerledes.
Ja..må jo det. Det går greit foreløpig😊
Nam, nam :p Dette så snaskens godt ut ❤😊
Ønsker deg en kjempefin mandag, og ei kjempefin og god uke ❤😊
Purr, purr, og klem fra Toril og kattene
Takk.. Det ble en god middag ja😀
Ha ei flott uke du også 😚