EN TRADISJON

Det var min pappa som sto for det meste av kokkeleringa hos mine foreldre  i alle år. Også julemiddagen, med ribbe, julepølse og medisterkaker. Og når det er snakk om medisterkaker, så er det ikke farsekaker. Men skikkelige medisterkaker blandet selv av medisterdeig og oppskrift etter min mormor. Ekstra gode vettu😊

Nå er det 6 år siden han desverre døde, og det har blitt en tradisjon at jeg reiser hjem til min mamma og blander og steiker medisterkakene sammen med henne. Hun savner vel stemningen og lukten som følger med den jobben. I går var jeg der og jobben ble gjort. 

Her er deigen blandet. 2 kg brukte vi i år. 

Det er best å la den stå ei stund før stekingen begynner, så vi rakk å se 2 episoder med Åndenes makt i mellomtiden. Hun har dekoderen til tv’n full av opptak. Og det må vi se over hver gang jeg er der.

Ferdig stekt fikk vi 26 store medisterkaker.

Vi kokte oss noen poteter og surkål.  Så fikk vi en liten smak  etter steikinga. Nam,nam…😃 Og deretter var det klart for flere opptak. Det ble seint før jeg var hjemme igjen i går kveld. Men tradisjon er tradisjon😊

Min medisterdeig ligger i fryseren fortsatt. Det er på tide og blande og steike her hjemme snart også😊

Ønsker alle en fin advent-søndag😚

 

 

 

4 kommentarer
    1. Må være skikkelig medisterdeig ja..Koselig minne om faren din.. <3 Medisterkakene her så veeeeldig gode ut.. Fin dag videre til deg også <3

    2. Det lagde mamma også. Hun brukte å blande kjøttdeig og medisterdeig. Og krydder og egg og alt det der….
      Flink du som ordnet med mor og TV. Det med TV greier jo ikke jeg å gjøre sammen med moren min! <3

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg