En liten tur i går kveld også.

Jeg er visst trøtt og sliten i dag. Kanskje fordi det ble en veldig sein skogstur på meg i går kveld. Mannen min spurte om jeg ville bli med opp å se der han driver å rydder trær langs en vei der oppe. Da kunne han holde på ei stund til, og jeg kunne gå en tur så lenge.

Egentlig orket jeg ikke det, sånn rett etter en sein middag.  Men etter å ha tenkt i noen få minutter ville jeg bli med likevel. Det er mye jeg kan se etter av planter, sopp, og ting og tang til å ha i fargegrytene mine.

Så Esther og jeg fikk oss en times skogstur, mens mannen jobbet med motorsaga. Vi var ikke hjemme før klokka var ti. Da var jeg temmelig sliten og trøtt. Selv om vi bare hadde ruslet i veldig sakte tempo for å se til alle kanter der vi gikk.

Jeg fant en type sopp som vokste på bjørkestubber, og tok med meg noen for å undersøke dem nærmere da jeg kom hjem. Jeg tror ikke det var noe jeg kunne bruke. Jeg fant også disse stråene som var mørke i toppen. De lignet veldig på noe jeg så etter. Takrør heter det jeg skulle ha.

Jeg la ut dette bilde i ei gruppe på Facebook for å høre hva de trodde der.

Jeg har fått svar fra ei som trodde dette var noe annet, men at det burde kunne gi samme farge på garn som Takrør. Kan hende plukker jeg noe å prøver etterhvert.

Stravaen min ble satt på før vi begynte og gå. Den viste 1,6 km da vi kom tilbake en time etter at turen startet. Vi hadde altså ikke hatt mye til tempo. Det går jo heller ikke da jeg skal se på mest mulig av hva som finnes både på bakken og på trær. Men tur er tur.

Stråene i forgrunnen her ble utydelige med mobilkamera. Det var dumt, for det var de jeg skulle ha bilde av. Men det er mye annet som syns da.

Det er mye forskjellig som vokser og gror nå.

Det gjør gresset i hagen også, så jeg får gå ut å starte gressklipperen igjen.

Ønsker deg en fin dag😙

 

6 kommentarer

Siste innlegg