DET BLE KJØKKENTJENESTE I DAG

Jeg tok ingen sjanser med å slite meg ut på vedsjauing i dag. Bestemte meg for å ta andre ting først.  Jeg har nemlig blitt liggende det meste av dagene etter både skogstur med bærplukking, og en times tid med vedsjauing. Derfor kommer jobben med veden til slutt i dag.

Jeg har hatt kjøkkentjeneste først og fremst. Det ble tyttebærsyltetøy og brødbaking.

Det ble 2 brød uten form i dag. Jeg brukte bare en halv pk fersk gjær. Det hever mer enn nok.  Brødene dekket nesten hele langpanna.  Gleder meg til å smake etterpå.

Jeg har også tatt en nøye sjekk i kjøkkenhage-kassa mi. Der er det trangt om plassen nå, så jeg valgte å ta opp bladpersillen. (Den ble kjøpt i potte i dagligvarebutikk tidlig i sommer)

På det nederste bildet har jeg spyla røttene godt med hageslangen.  Fine små persillerøtter som skal i kjøleskapet før bruk. Alle bladene skal jeg tørke i ovnen.

De jeg hang opp til tørk tidligere har ikke tørka skikkelig enda, så nå blir det stekeovn i stedet.

Nå er det på tide å ta en vedsjau. Sola er borte fra hagen og uteplassen, og det begynner å bli kjølig.

Jeg blir helt sikkert varm nok igjen når jeg skal stå å kaste ved inn i vedskjulet. 

Ha en fin kveld😚 

6 kommentarer

Siste innlegg