Aktiv uke med fjellturer.

Denne uka har jeg virkelig vært aktiv. Mandagen startet tidlig med avreise fra Hokksund. En av mine venninner hentet meg hos min mor som jeg hadde overnattet hos, ferdig pakket og klar for hyttetur på fjellet frem til onsdag. Fiskestang og utstyret til den fulgte med. Vi skulle på ei skikkelig hytte-hytte. Gammel og god som ei hytte skal være.

Ferden gikk til Lillehammer og opp i fjellet derfra. Det var fortsatt mye vann der vi kjørte inn til Lillehammer. 

 

Vel fremme oppe på fjellet var det trygt og godt. Fiskestanga ble rigget opp som et av de første prosjektene da vi var fremme.

 

Det ble dårlig fangst denne dagen. Men det ble noen turer opp og ned til vannet for å sjekke agnet, så bevegelse i kroppen fikk jeg ut av det. Pluss at vi gikk en tur langs veien for å kikke litt. Vi så et par typer bær vi måtte få hjelp til å finne ut av hva var.

Det svarte bæra viste seg og være krekling. Den røde husker jeg ikke navnet på, men den var det ikke noen poeng i å plukke i hvertfall. 

 

Vi så at det var skikkelig svart på himmelen i den ene retningen før vi gikk, men vi tok sjansen på at det holdt seg langs åsen der vi så det. Opptatte som vi ble med all bæra vi så la vi ikke merke til at det plutselig var kommet bak oss.

En syklist som hadde syklet forbi oss litt tidligere kom tilbake i rasende fart og ropte -” NÅ KOMMER DET ” . Vi snudde oss…og fikk det travelt vi også. For der var det svart, og det gikk nok ikke mer enn 2 minutter før regnet overmannet oss og vi var gjennomvåte på et blunk. 1 km i øsende regn tilbake til hytta ble det. Med min marsfart går ikke det veldig fort. Men vi kunne ikke bli våtere enn vi allerede var, så det var ingen vits i gå i et tempo med livet som innsats. 

 

Gjett om det var godt å komme inn på hytta etter den turen. Få på seg tørre klær og og få varmen i seg igjen. Vi fyra opp gassovnen og satt den rett mot oss. Tenkte det ble raskest varmt med den.

Middagen denne dagen ble enkel og grei. Pølser i lomper med stekt løk og ketchup. Så tok vi en hvil i hver vår sofakrok med ei bok hver ei stund. Utpå kvelden var jeg nede og satte på ny mark på fiskekroken og lot den ligge ute natta over.

Gjett om jeg ble fornøyd da jeg kjente at det satt noe på dagen etter. Jeg kunne sveive inn en pen abbor.

Jeg tok i den uten å nøle, fikk tatt livet av den helt uten hyl og skrik, fikk ut kroken og kunne agne på nytt. NÅ begynner jeg å ligne en skikkelig Monsen. 

 

Fangsten var litt liten til en middag for 2, så det ble i stedet kyllinggryte og ris denne dagen. Veldig godt det også. Men baguetten som “Monsen” hadde pakket inn i folie og puttet i vedovnen på kjøkkenet glemte vi bort ei stund.  Den ble IKKE god. Den ble SVART! Noe av innmaten i den ble god da. Hadde jeg bare husket at den lå der, og snudd på den innimellom, hadde den nok blitt helt perfekt.

Det ble ikke mer fisk på meg utover dagen. Jeg satt ei stund ved vannet og kosa meg mens min venninne gikk seg en lang tur. Senere på dagen ble jeg også med på en liten tur.

Vi plukket litt krekling og blåbær. Jeg har lyst til å prøve meg på gelé av kreklingen. Jeg må bare ut å plukke noen tyttebær først. Etter det jeg har lest meg frem til ser det ut som det er godt å blande disse 2 bærtypene i en gelé.

Det ble ingen fiskefangst i løpet av den siste natta vi var der. Så abboren jeg fikk natta før ble søsterlig delt på hver vår brødskive til frokost.

Den “gurpa” vi blandet som tilbehør burde jeg egentlig ikke snakke om her. Men… vi blandet altså en liten kopp multer, blåbær, rømme og vaniljesukker. Det var det vi hadde tilgjengelig akkurat der og da. Og siden jeg er Monsen og hun betegnet seg selv som hippie,  brukte vi litt av det vi hadde. DENNE BLANDINGEN ER IKKE Å ANBEFALE!! 

En venninnetur til fjell derimot, det kan jeg anbefale på det sterkeste. Her er vi glade og fornøyde med turen vår, og klare til å ta fatt på turen hjem.

(Jeg var en tur til fjells dagen etter også…helt utrolig at jeg klarte det. Skriver om den turen i neste innlegg)

 

ØNSKER DEG EN FLOTT DAG ❤️

 

 

#hyttetur #abbor #venninnetur #utinaturen #norsknatur #påfjellet #fjelltur #nytnaturen #friluftsliv #Lillehammer

7 kommentarer
  1. Hihi, ja regnet kommer fort når det først er i gang og da blir man våt om man ikke har regnfrakk 😉 Deilig med noen dager oppe i fjellet med fiskestangen, og du abbor på brødskive er ikke å forakte det heller. Ha en fortsatt fin søndag, klems 🤗

  2. Grattis med fisk! Høres og ser ut på bildene som en skikkelig fin tur på fjellet, med mange ulike opplevelser! 😉 Kan de bærene som ligner på tyttebær være teigbær/teiebær?

   1. Takk, takk 😊 Vi hadde det helt toppers på tur. Jeg googlet navnet du skrev på de røde bærene og sjekket bilder. De ser ikke like ut syns jeg.

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg