OPPSKRIFT PÅ FLØTE-IS OG “PIKEKYSS”

Her kommer oppskriftene på fløte-is og “pikekyss”. 

 

IS:  3-4 porsj

3 eggeplommer

3 ss sukker

2 ts vaniljesukker (eller en vaniljestang)

3 dl kremfløte

Rør sammen eggeplommer, sukker og vaniljesukker i en glass-eller stålbolle. Sett bollen over varmt vann og pisk til blandingen blir varm og sukkeret er oppløst.  Fortsett og pisk for hånd eller i kjøkkenmaskin til du får en tykk eggedosis og blandingen er avkjølt igjen.

Pisk krem av kremfløten og bland forsiktig inn eggedosisen.  Nå er isparfaiten ferdig, og klar til å fylles over i en passende form. Legg over plastfolie, helt ned på parfaiten, så det ikke kommer luft til.

Sett den i fryseren i minst 4 timer. 

 Ta den ut og la den stå 20 min i kjøleskapet før den skal serveres. 

Well done! …Og så står du der med 3 eggehviter. Og jeg har vondt for å kaste mat, så noe måtte de brukes til også.

Dermed ble det:

PIKEKYSS: ( MARENGS )

3 eggehviter

225 gr sukker

1/4 ts salt

1 ts sitronsaft

Gni inn bollen med salt og sitronsaft. Pisk eggehvitene med 1/3 av sukkeret til det blir lett og luftig. Tilsett resten av sukkeret litt etter litt. Fyll marengsen i en sprøytepose og lag små topper på brett med bakepapir. 

Stek på 60-70°C i 2 timer.

Jeg hadde aldri laget dette før, så jeg piska nok for lite. I allefall måtte jeg la de stå en time ekstra. Men da ble de bra😃 Myke inne og med hard skorpe utenpå.

Sett i gang å prøv da vel.

Kos dere med dagen 😚

 

#fløteis #is #hjemmelagetis #marengs #pikekyss #tusentakkfordet

 

 

9 kommentarer

Siste innlegg