Å være tilstede i øyeblikket

Vi prøver å være så mye som mulig på hytta nå. Der kan vi slappe av og prøve å stresse ned. Det har blitt et par travle dager på meg nå. Kurs på tirsdag.  Bare hjemom og handla i full fart, så reiste vi rett på hytta. Det var ikke akkurat varmt hverken ute eller inne. Men med gassovn på verandaen og strøm inne koser vi oss uansett i vårt lille rede. Middagen ble pølser i brød og lomper.  Hastemiddag da man nesten sulter ihjel og ikke helt har funnet ut av alt kjøkkenutstyret som er tilgjengelig der oppe. 

I går ble det også en lang dag, da jeg skulle innom hjemme og ordne meg klar til jobb på morgenen. Jeg skulle ikke begynne før klokka 10.00  så det gikk greit det. Ble vekket en halvtime før klokka ringte av kjæresten.  Kaffen var klar og det var også frokosten. Fikk jo nesten litt god tid faktisk.  Og hadde sovet godt i hytta.

Var på jobb full dag , med masse tråkking i for mange timer . Beina var helt ødelagte de siste par timene. ( de er bedre igjen i dag heldigvis) Deretter var det rett ut på en liten handletur før vi havnet på hytta igjen. Det ble seint. Men vi kunne endelig slappe av igjen. Tok en øl og en enkel middag i går også.  2 poser ferdig thaisuppe og en hel kylling plukket i små biter oppi.  

Det ble en god natts søvn igjen. 

I dag har vi hatt besøk lenge der oppe,  og nå er vi hjemme en tur for å ordne litt ting og tang. Og ta en dusj. Så bærer det opp til stillheten på nytt.  Jeg kjenner jeg er sliten av litt for mye farting og ting på programmet nå.

Men vi lærte en veldig viktig ting på kurset på tirsdag.  Og det var det en veldig rolig og behagelig prest som sa. HUSK OG LEV I ØYEBLIKKET. DET ER AKKURAT DET ØYEBLIKKET DU ER I NÅ SOM ER VIKTIG . TA DET INN OG NYT DET. RO NED OG IKKE TENK PÅ DET SOM HAR VÆRT. DET ER FORTID OG KOMMER ALDRI TILBAKE. OG FREMTIDEN OG ØYEBLIKKENE SOM KOMMER KAN DU IKKE FORUTSE. DET ER INGENTING Å BEKYMRE SEG FOR ELLER TENKE SÅ MYE PÅ. HVORFOR BEKYMRE SEG FOR NOE SOM KANSKJE ALDRI VIL SKJE. DET KOMMER NYE ØYEBLIKK HELE TIDEN. 

ALTSÅ : TA EN PAUSE OG KJENN PÅ ØYEBLIKKET AKKURAT NÅ. 

KJENN AT DU PUSTER, LYTT PÅ STILLHETEN , ELLER LYDENE RUNDT DEG.  KJENN PÅ LUFTEN MOT ANSIKTET DITT. KJENN AT DU LEVER….NÅ.

Jeg har allerede prøvd det flere ganger. Og det hjelper faktisk til å roe ned hode.  Og ikke bekymre meg for hva som skal skje i morgen eller senere på dagen.

Ha en fin kveld.

 

#bipolar #psykiskhelse #mentalhelse #psykiskhverdag #depresjon #oppogned #sliten #stress #mindfullness

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg