Det ble rundstykker i dag.

Jeg rotet rundt kjøkkenskapet mitt i helga. Det er greit å se over det som er der en gang i blandt. Noe har lett for å bli glemt bort av det som gjemmer bakerst. Jeg fant bl.a en en boks med hele byggryn. De tok jeg 1 dl av å la i vann.

I dag blandet jeg en rundstykkedeig som jeg brukte både de bløtlagte byggrynene og vannet de hadde ligget i siden jeg fant de på lørdag i. Jeg fant flaksalt som jeg brukte i deigen og en dært med sukker. Ellers bare det jeg pleier å bruke. Litt mer vann ( tilsammen 6-7 dl ), litt olje, og hvetemel til jeg syns den er sånn passelig. Og 1 pk tørrgjær i melet da selvfølgelig.

Kjøkkenmaskinen, Mr. Kenwood, gjorde blandejobben, sånn et sted mellom 5 og 10 minutter. Så fikk deigen hvile seg i stua en halvtimes tid. Da var den blitt dobbel så stor og vel så det.

Brettet ble litt fullt, men jeg gadd ikke å steke i 2 omganger. At de ferdig utbakte rundstykkene ville heve seg til over dobbel størrelse de også da de sto over varmtvannet i kummen til etterheving, var jeg klar over. Men jeg syns det er godt med sammenbakte rundstykker jeg da. Og det ble de til gangs. 

 

Myke, luftige og gode inni. Jeg smakte på 2 av de minste bakerst.

 

Hva er bedre enn helt nystekte rundstykker med smør og brunost på?!?

 

HA EN FORTSATT FIN MANDAG ❤️

4 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg