hits

SURRET LAMMESTEK

I dag ble det surret lammestek til middag. Med grønnsaker, poteter og fløtesaus. Kjøpte ca 1 kg ferdig surret stek til halv pris i går. Og da måtte vi jo ha den til middag i dag .

Det du trenger er:

1 surret lammestek 

3 gulrøtter 

1/2 brokkoli 

4 hvitløksfedd

tørket rosmarin, salt og pepper

Gnå inn steken med salt, pepper og rosmarin.

Brun den på alle kanter i stekepanna og legg den deretter over i en ildfast form sammen med grønnsakene og hvitløksbåtene. 

Hell over stekesjyen pluss litt ekstra vann.

Stekes i ovnen på 125° i ca 2 timer. Jeg tok den ut da steketermometeret viste 65° og lot den hvile i stekefolie mens jeg laget sausen.

Til saus trenger du:

Stekekraften fra den ildfaste formen.  Ca 4-5 dl og de 4 hvitløksbåtene

ca 1-2 dl kremfløte 

salt, pepper, rosmarin og  en 1/2 terning kjøttbuljong.  

4 ss maisenna til brun saus.

Kok opp kraften med fløten i. Knus hvitløksbåtene og ha de i.Smak til med salt , pepper og rosmarin. La det koke noen få minutter og tilsett 4 ss maisenna. La det koke til det blir en tykk og god saus.

Server med kokte poteter.  Vel bekomme 😊

 

#lammestek #middagstips #godtno #instafood #matprat #middag #dinner 

Én kommentar

elisebr

27.09.2017 kl.12:19

Så nydelig og godt det så ut! :)

Skriv en ny kommentar

Mona Iren

Mona Iren

53, Sigdal

Hei. Jeg er 52 år gammel. Liker og lage mat og teste ut litt med det. Håndarbeid er også noe jeg liker. Kommer til å dele noe av det med dere pluss noen daglidagse ting. Dette blir spennende. Bildene på bloggen er mine private og skal ikke kopieres.

Kategorier

Arkiv