SURRET LAMMESTEK

I dag ble det surret lammestek til middag. Med grønnsaker, poteter og fløtesaus. Kjøpte ca 1 kg ferdig surret stek til halv pris i går. Og da måtte vi jo ha den til middag i dag .

Det du trenger er:

1 surret lammestek 

3 gulrøtter 

1/2 brokkoli 

4 hvitløksfedd

tørket rosmarin, salt og pepper

Gnå inn steken med salt, pepper og rosmarin.

Brun den på alle kanter i stekepanna og legg den deretter over i en ildfast form sammen med grønnsakene og hvitløksbåtene. 

Hell over stekesjyen pluss litt ekstra vann.

Stekes i ovnen på 125° i ca 2 timer. Jeg tok den ut da steketermometeret viste 65° og lot den hvile i stekefolie mens jeg laget sausen.

Til saus trenger du:

Stekekraften fra den ildfaste formen.  Ca 4-5 dl og de 4 hvitløksbåtene

ca 1-2 dl kremfløte 

salt, pepper, rosmarin og  en 1/2 terning kjøttbuljong.  

4 ss maisenna til brun saus.

Kok opp kraften med fløten i. Knus hvitløksbåtene og ha de i.Smak til med salt , pepper og rosmarin. La det koke noen få minutter og tilsett 4 ss maisenna. La det koke til det blir en tykk og god saus.

Server med kokte poteter.  Vel bekomme 😊

 

#lammestek #middagstips #godtno #instafood #matprat #middag #dinner 

1 kommentar

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg